Τη δύσκολη απόφαση να μεταφέρει τον 21χρονο, γιο του, Τζέιμς, σε ειδικό κέντρο μακροχρόνιας φροντίδας, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο βρετανικό περιοδικό Candis, ο διάσημος αστέρας του Χόλιγουντ, Κόλιν Φάρελ.
Κόλιν Φάρελ: Ο 20χρονος γιος του πάσχει από το σύνδρομο Angelman
Ο Τζέιμς, πάσχει από το σπάνιο σύνδρομο Angelman και όπως εξομολογήθηκε ο 48χρονος ηθοποιός: «Είναι δύσκολο. Κάποιοι γονείς λένε “θέλουμε να φροντίζουμε τα παιδιά μας μόνοι μας” και το σέβομαι αυτό. Αλλά ο εφιάλτης μου είναι ο εξής: εάν πάθω καρδιακή προσβολή αύριο ή η Κιμ εμπλακεί σε τροχαίο… τι θα απογίνει ο Τζέιμς; Θα τον προστατεύει το κράτος; Και πού θα πάει; Εμείς δε θα είχαμε λόγο σε αυτό».
Μάλιστα, τον περασμένο Αύγουστο, ο Κόλιν Φάρελ, είχε δηλώσει για τον γιο του, τον οποίο απέκτησε με την πρώην συντρόφό του, Κιμ Μπορντενάβε. «Είμαι περήφανος για εκείνον κάθε μέρα, γιατί πιστεύω ότι είναι μαγικός», εκφράζοντας την έντονη ανησυχία για το μέλλον του: «Θέλω ο κόσμος να είναι ευγενικός με τον Τζέιμς, να του συμπεριφέρεται με καλοσύνη και σεβασμό».
Κόλιν Φάρελ: To αλκοόλ, το sex tape, η υπόθεση δολοφονίας & η Χρυσή Σφαίρα
Ωστόσο, αυτή η επώδυνη για εκείνον απόφαση, ώθησε κάποιους να τον κατηγορήσουν ότι «εγκατέλειψε τον ανάπηρο γιο του». Ο Φάρελ, πέρα από την αγάπη προς τον γιο του, ποτέ δεν απέκρυψε το πόσο δύσκολο είναι να ζεις και να είσαι υπεύθυνος για την ανατροφή ενός παιδιού που αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα. Ειδικότερα, το σύνδρομο Angelman, είναι μία σπάνια γενετική διαταραχή που εκδηλώνεται με σοβαρές αναπτυξιακές καθυστερήσεις, γλωσσικές δυσκολίες, προβλήματα ισορροπίας και συντονισμού και συχνά επιληπτικές κρίσεις, οι οποίες απαιτούν στοχευμένη ιατρική υποστήριξη.
Ο Κόλιν Φάρελ, λίγους μήνες προτού ενηλικωθεί ο Τζέιμς, ίδρυσε το Colin Farrell Foundation, το οποίο στοχεύει στην αρωγή ανθρώπων με νοητική υστέρηση. Όπως δήλωσε: «Μόλις το παιδί σου γίνει 21, τρόπον τινά μένει μόνο του. Όλες οι προστασίες και οι παροχές, τα ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, όλα εξαφανίζονται, έτσι μένεις μόνος με έναν νεαρό ενήλικα, που ενώ θα έπρεπε να είναι αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης κοινωνίας μας, τις περισσότερες φορές μένει πίσω. Εδώ και χρόνια ήθελα να κάνω κάτι για να προσφέρω περισσότερες ευκαιρίες σε οικογένειες με παιδιά με ειδικές ανάγκες».
Τέλος, όσον αφορά στο μέλλον και την παραμονή του γιου του σε ειδική μονάδα μακροχρόνιας φροντίδας, σχολίασε ότι: «Θέλουμε ένα μέρος που να μας αρέσει, όπου θα μπορούμε να τον επισκεπτόμαστε και ενίοτε να βγαίνουμε έξω μαζί του. Θέλουμε ένα μέρος όπου θα έχει μια γεμάτη και χαρούμενη ζωή, όπου θα αισθάνεται συνδεδεμένος με τον κόσμο, βγαίνοντας καθημερινά έξω, πηγαίνοντας στο σούπερ μάρκετ, στην παραλία, σε μουσεία, στον κινηματογράφο».
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.