Σελίν Ντιόν: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την περιπέτεια με την υγεία της

Είχαμε να δούμε την καταξιωμένη τραγουδίστρια 3,5 χρόνια

Δείτε διάφορες φωτογραφίες της Σελίν Ντιόν

Μετά από 3,5 χρόνια, και τη δημοσιοποίηση της μάχης που δίνει με το σύνδρομο του δυσκίνητου ανθρώπου, η Σελίν Ντιόν εμφανίστηκε δημόσια προκειμένου να παρακολουθήσει έναν αγώνα χόκεϊ στην T-Mobile Arena μεταξύ των Vegas Golden Knights και της ομάδας της πατρίδας της, των Montreal Canadiens. 

Ανησυχία για τη Celine Dion: «Κανένα φάρμακο δε λειτουργεί»

Παρότι η ομάδα της έχασε, όλοι είχαν καλή διάθεση στα αποδυτήρια μετά το πέρας του αγώνα, καθώς η Ντιόν συζητούσε με την ομάδα κι έδειχνε ιδιαίτερα ευδιάθετη. 

Η Καναδή τραγουδίστρια δεν έχει δώσει συναυλίες κι έχει αποδεσμεύσει σχεδόν όλο το προσωπικό της, καθώς δίνει μάχη με την ασθένεια.

Το βίντεο και οι φωτογραφίες είναι οι πρώτες της τραγουδίστριας έπειτα από 3,5 χρόνια. Οι γιοι της Ντιόν, Ρενέ-Τσαρλς, και οι δίδυμοι Νέλσον κι Έντι ήταν μαζί της και πόζαραν με μερικούς από τους παίκτες. 

Celine Dion: Η πρώτη ανάρτηση μετά την είδηση της ασθένειάς της

Η ποπ σταρ ανακοίνωσε στα τέλη του περασμένου έτους ότι πάσχει από το συγκεκριμένο σύνδρομο βάζοντας σε αναστολή τη μουσική της καριέρα, προκειμένου να αφοσιωθεί στην υγεία της.

Τι είναι το Σύνδρομο του Δυσκίνητου Ανθρώπου

Το Σύνδρομο του Δυσκίνητου Ανθρώπου (Stiff Person Syndrome-SPS) είναι μια σπάνια νευρολογική διαταραχή με χαρακτηριστικά αυτοάνοσου νοσήματος. Το SPS χαρακτηρίζεται από κυμαινόμενη μυϊκή ακαμψία στον κορμό και τα άκρα και αυξημένη ευαισθησία σε ερεθίσματα όπως ο θόρυβος, το άγγιγμα και η συναισθηματική δυσφορία, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν μυικούς σπασμούς. Οι καμπουριασμένες και δύσκαμπτες στάσεις είναι χαρακτηριστικές της διαταραχής. 

Σελίν Ντιόν: Τι είναι το Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου που πάσχει

Τα άτομα με SPS μπορεί να μην είναι σε θέση να περπατήσουν ή να μετακινηθούν ή ακόμα και φοβούνται να βγουν από το σπίτι επειδή οι θόρυβοι του δρόμου, όπως ο ήχος μιας κόρνας, μπορεί να προκαλέσουν σπασμούς και πτώσεις. Το SPS προσβάλλει διπλάσιο αριθμό γυναικών σε σχέση με τους άντρες.

Συχνά συνδέεται με άλλα αυτοάνοσα νοσήματα, όπως ο διαβήτης, η θυρεοειδίτιδα, η λεύκη και η παθολογική αναιμία.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη κατανοήσει τι προκαλεί το SPS, αλλά η έρευνα δείχνει ότι είναι το αποτέλεσμα μιας αυτοάνοσης αντίδρασης στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό. 

Η μεγαλύτερη επιτυχία της Σελίν Ντιόν είναι το My Heart Will Go On από την ταινία Τιτανικός
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top