Καφετζόπουλος: Η ζωή ως συνταξιούχος, η ηχοληψία και η Έλλη Λαμπέτη

Ο γνωστός ηθοποιός φιλοξενήθηκε στον καναπέ του «Στούντιο 4»

Το μεσημέρι της Παρασκευής (02/06), ο Αντώνης Καφετζόπουλος φιλοξενήθηκε στο «Στούντιο 4», όπου μίλησε για την «οδύσσεια» που πέρασε για να βγει στη σύνταξη, το ξεκίνημά του στο θέατρο, αλλά και τη γνωριμία του με τη σπουδαία ηθοποιό Έλλη Λαμπέτη.

Καφετζόπουλος-Κοκκινοπούλου: Το πρώην ζευγάρι στην αποφοίτηση του γιου του 

Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια μέχρι ο γνωστός ηθοποιός να βγει στη σύνταξη «Είμαι πλέον συνταξιούχος. Κράτησε τέσσερα χρόνια όλο αυτό. Είμαι εργαζόμενος από την εποχή που τα ένσημα που έμπαιναν σε καρτέλες σαν γραμματόσημο. Μετά περάσαμε σε κάτι πιο οργανωμένο που ήταν κάτι σαν βιβλιάριο. Μετά περάσαμε στα ηλεκτρονικά που περνούσαν με καθυστερήσεις. Και έχω πολλά ταμεία σε πολλούς νομούς. Για παράδειγμα, έκανα μια διαφήμιση εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και έβαζε την Ξάνθη και τα ένσημά μου ήταν εκεί. Κάνουν αιτήματα μεταξύ τους τα διάφορα ΕΦΚΑ και κάπως τα βρίσκουν! Προφανώς έχουν χαθεί ένσημα!», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αντώνης Καφετζόπουλος: Για ποιο λόγο άργησε να πάρει ελληνική υπηκοότητα;

Η υποκριτική δεν μπήκε κατευθείαν στη ζωή του, καθώς πριν να επιλέξει αυτό το επάγγελμα, εργαζόταν ως ηχολήπτης στο θέατρο. 

«Όταν ανέβηκα πρώτη φορά στην σκηνή ήμουν 30 χρονών, αλλά μικροέδειχνα. Η Έλλη Λαμπέτη έλεγε ότι αν σε ένα έργο υπάρχει μια φράση που δεν καταλαβαίνεις για ποιο λόγο τη λες, τότε υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Ή δεν έχεις καταλάβει κάτι και πρέπει να φροντίσεις να το καταλάβεις πριν το πει το στόμα σου ή έχει κάνει λάθος ο συγγραφέας και πρέπει αυτή τη φράση να την κόψεις. Διάλεξε. Ουσιαστικά είναι, με άλλον τρόπο, αυτό που λέω εγώ στους νεότερους. Μην παίζετε θέατρο, δεν υπάρχει λόγος. Καταλάβετε αυτό που λέει το κείμενο και κάντε αυτό που λέει το κείμενο».

 

 

Η γνωριμία του με την Έλλη Λαμπέτη

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος αναφέρθηκε και στη θρυλική Έλλη Λαμπέτη, την οποία είχε την τύχη να ζήσει από κοντά για δύο χρόνια, τονίζοντας πως δεν ήταν καθόλου ανασφαλής.

«Είναι ένας θρύλος. Νομίζω ότι σαν ηθοποιός ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της. Ήταν εξαιρετικά έξυπνη, εντός και εκτός σκηνής. Εκτός από αυτό νομίζω ότι ήταν πολύ επίμονη στη δουλειά, δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί της, ήταν τα πράγματα όπως έπρεπε να γίνουν. Ηταν σκληρή με τον εαυτό της και όταν είσαι απαιτητικός με τον εαυτό σου, είσαι και με τους άλλους. Δεν ήταν καθόλου ανασφαλής, κάθε άλλο. Η ίδια παρουσιαζόταν σαν ένα πρόσωπο εύθραυστο. Αλλά αυτό ήταν το πώς θα ήθελα να με βλέπουν. Εξ ου και ο τρόπος που αντιμετώπισε το θέμα της αρρώστιας της - σε μια εποχή που δεν υπήρχαν θεραπείες και ιατρικά μέσα - ήταν ένας τρόπος πολύ σκληρού και θαρραλέου ανθρώπου», είπε στην εκπομπή της ΕΡΤ για τη μεγάλη σταρ.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top