Αντζελίνα Τζολί: Με ουλές μαστεκτομής στέλνει ένα μήνυμα για την πρόληψη

Έγινε γκράφιτι στην Ιταλία για τον καρκίνο του μαστού

Η Αντζελίνα Τζολί έγινε η «μούσα» του καλλιτέχνη aleXsandro Palombo στην Ιταλία, ο οποίος μέσα από ένα γκράφιτι – πορτρέτο της χολιγουντιανής ηθοποιού- θέλει να υμνήσει τη γυναικεία δύναμη για τον καρκίνο του μαστού και να υπογραμμίσει τη σημασία της πρόληψης.

Στις 14 Μαΐου 2013, με άρθρο της στην εφημερίδα New York Times, η Αντζελίνα Τζολί είχε αποκαλύψει ότι υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή για προληπτικούς λόγους, αφότου διαπιστώθηκε ότι φέρει ένα γονίδιο το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο να ασθενήσει κανείς από καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών.

angelina jolie

Aντζελίνα Τζολί/ AP Images - Domenico Stinellis

Η μητέρα της, Μαρσελίν Μπερτράν, πέθανε από καρκίνο των ωοθηκών σε ηλικία 56 ετών, ενώ μια θεία της πέθανε από καρκίνο του μαστού την περασμένη εβδομάδα, στα 61 της.

Στο έργο τέχνης, η Αντζελίνα Τζολί απεικονίζεται με σημάδια μαστεκτομής και η εικόνα της κοσμεί από το πρωί της Τετάρτης, μία από τις κεντρικές πλατείες του Μιλάνου, την Piazza San Babila.

Αντζελίνα Τζολί: Με ουλές μαστεκτομής στέλνει ένα μήνυμα για την πρόληψη

Η Αντζελίνα Τζολί έγινε η «μούσα» του καλλιτέχνη aleXsandro Palombo στην Ιταλία

Το γκράφιτι φέρει τον τίτλο «Love Yourself» και παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του μήνα, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού. 

Ο aleXsandro Palombo προσπάθησε μέσα από το έργο του να στείλει ένα δυνατό μήνυμα, να ευαισθητοποιήσει το κοινό αλλά και να απομυθοποιήσει τις ουλές της μαστεκτομής.
ΤΖΟΛΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ

Πριν λίγα χρόνια και συγκεκριμένα, το 2015 ο ίδιος καλλιτέχνης είχα καταπιαστεί ξανά με το συγκεκριμένο θέμα και είχε δημιουργήσει μία σειρά έργων τα οποία έφεραν τον τίτλο «SURVIVOR». Βλέποντάς τα σίγουρα θα θυμηθείτε ότι κάπου τα έχετε ξαναδεί, αφού είχαν τότε γίνει viral. 

Ποιος είναι ο καλλιτέχνης aleXsandro Palombo

Ο aleXsandro Palombo θεωρείται πρωτοπόρος της κοινωνικής τέχνης και ξεκίνησε να ασχολείται με αυτά τα έργα πριν από σχεδόν 30 χρόνια. Eν έτει 2022, συνεχίζει την ερευνητική του πορεία και την ευαισθητοποίηση, που επικεντρώνεται στην ποπ κουλτούρα, στις ανισότητες, στη διαφορετικότητα, στην ηθική και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Μέσα από την οπτική του και την τέχνη του, ωθεί το κοινό σε προβληματισμό, με στόχο να ανατρέψει κοινωνικά στερεότυπα και να αναδείξει ζητήματα και κακώς κείμενα του παγκόσμιου κοινωνικού γίγνεσθαι.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top