Jolie: H πρώην εταιρεία της μήνυσε τον Pitt και ζητάει 250 εκ. δολάρια

Οι διαμάχες για τα «σταφύλια» του Chateau Miraval δεν έχουν τέλος!

Μπορεί να υπήρξαν ένα από τα πιο ερωτευμένα ζευγάρια του Hollywood, όμως πλέον είναι δύο… εχθροί. Οι διαμάχες της Angelina Jolie και του Brad Pitt συνεχίζονται ακόμα. Έξι χρόνια μετά τον χωρισμό τους, οι εντάσεις και οι διαφωνίες δε σταματούν.

jolie pitt

Εχθές μάλιστα, η πρώην εταιρεία της Jolie κατέθεσε αγωγή κατά του Pitt σε δικαστήριο του Λος Άντζελες ζητώντας αποζημίωση 250 εκατομμυρίων δολαρίων, κατηγορώντας τον ηθοποιό ότι καταχράστηκε τα έσοδα της επιχείρησης των κρασιών τους.

Στην αγωγή αναφέρεται ότι ο Pitt προσπάθησε να «μεταφέρει κρυφά περιουσιακά στοιχεία» από τη συνιδιοκτησία τους στους φίλους του και σε άλλες εταιρείες, ξόδεψε «εκατομμύρια σε ματαιόδοξα projects», όπως και 1 εκατομμύριο δολάρια για μια πισίνα και για ένα στούντιο ηχογράφησης (Studio Miraval), ενώ φέρεται να δώρισε ένα σοβαρό ποσοστό της εταιρείας σε έναν από τους φίλους του.

μηνυση jolie κατά Pitt

Ακόμα, η πρώην εταιρεία της Jolie ισχυρίζεται ότι πρόθεση του ηθοποιού ήταν η Jolie «να μην “έβλεπε” ποτέ ούτε μια δεκάρα από τα κέρδη των δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων του Chateau Miraval».

η jolie μηνύει τον pitt για το miraval

Ο αμπελώνας Château Miraval στη Γαλλία /AP Images

«Σε αντίποινα για τη διαδικασία του διαζυγίου και της επιμέλειας των παιδιών τους, ο Pitt ξεκίνησε μια πολύπλευρη, χρόνια εκστρατεία για να καταλάβει τον έλεγχο του Chateau Miraval και να οικειοποιηθεί τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας προς όφελός του και των δικών του εταιρειών και φίλων», αναφέρεται στην αγωγή.

η πρώην εταιρεία της Jolie μηνύει τον brad pitt

Οι ευτυχισμένες -και λαμπερές- στιγμές για τους Brangelina ανήκουν στο παρελθόν! /AP Images

Η αγωγή αυτή της πρώην εταιρείας της Jolie που υποβλήθηκε από τη Nouvel LLC, αποτελεί στην ουσία τη νομική απάντηση στην αγωγή που είχε καταθέσει ο Pitt κατά της ηθοποιού με τον ισχυρισμό ότι πούλησε παράνομα το μερίδιό της από το διάσημο Chateau Miraval. Πρόκειται μία γαλλική εμπορική ετικέτα που περιλαμβάνει ένα πανάκριβο σατό και μία φίρμα εξαιρετικού κρασιού. Η Jolie κατείχε τις μετοχές της στην εταιρεία κρασιών μέσω της εταιρείας της, Nouvel, αλλά τον περασμένο χρόνο, τις πούλησε στον κολοσσό των ποτών Stoli.

jolie μηνύει το Pitt για το miraval

Jolie & Pitt πιο ερωτευμένοι από ποτέ σε βραβεία στο Λος Άντζελες το 2008 /AP Images

Στην αγωγή, η Nouvel ισχυρίζεται για τον Pitt ότι «από τότε που η πρώην σύζυγός του, Angelina Jolie, υπέβαλε αίτηση διαζυγίου το 2016, εκείνος διεξάγει έναν εκδικητικό πόλεμο εναντίον της» και λέει ότι η αγωγή έχει στόχο «να αναζητήσει “επανόρθωση” για τις παράνομες και κακόβουλες ενέργειες του Pitt και των συνεργατών του, οι οποίες τραυμάτισαν τη Nouvel, υποτιμώντας τις επενδύσεις της».

Η αγωγή αναφέρει ακόμα ότι η ηθοποιός θέλησε να του πουλήσει το μισό μερίδιο της όταν χώρισαν, αλλά ο σταρ του Hollywood φέρεται να προσπάθησε να προσθέσει ρήτρες εμπιστευτικότητας που σχετίζονταν με τους καβγάδες τους μέσα στο συμβόλαιο: «Ο Pitt γνώριζε ότι μεγάλο μέρος του πλούτου και της ρευστότητας της Jolie ήταν δεσμευμένα στη Nouvel και χρησιμοποίησε αυτό το γεγονός για να προσπαθήσει να αναγκάσει την ηθοποιό να συμφωνήσει με τους παράλογους όρους του».

Τελικά, η Jollie πούλησε τη Nouvel και το μερίδιό της στην εταιρεία κρασιού, στη διεθνή εταιρεία ποτών Stoli Group.

Στην αγωγή αναφέρεται ακόμη ότι ο Pitt αρνήθηκε να συνεργαστεί με τον νέο συνιδιοκτήτη και ότι το σχέδιό του να μείνει μόνος του στην εταιρεία κρασιού «βοηθήθηκε από τους συμμάχους του, συμπεριλαμβανομένων των διευθυντών του Chateau Miraval Gary Bradbury, Roland Venturini και Warren Grant, και των επιχειρηματικών εταίρων του, Marc Perrin, Familles Perrin και Miraval Provence».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top