Έλλη Τρίγγου: «Δεν είναι εντάξει να βιάζεις και να σκοτώνεις μια γυναίκα»

Όσα είπε η Ασημίνα από τις Άγριες Μέλισσες για τις γυναικοκτονίες

Έλλη Τρίγγου: Όταν η «Ασημίνα» χόρευε για τη Eurovision!

Η τηλεοπτική Ασημίνα από τις Άγριες Μέλισσες, κατά κόσμον Έλλη Τρίγγου έκανε ένα διάλειμμα από τις καλοκαιρινές της διακοπές και παραχώρησε συνέντευξη στο Gala, όπου μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις γυναικοκτονίες που έχουν συγκλονίσει τη χώρα μας το τελευταίο διάστημα.

Άγριες Μέλισσες: Οι… άγριες διακοπές των μεγάλων πρωταγωνιστών!

Τι γνώμη έχεις για το #metoo;

Το κίνημα #metoo είναι η απολύτως φυσική εξέλιξη ως απάντηση στα εγκλήματα που διαπράττει η ανθρωπότητα εις βάρος των γυναικών εδώ και χιλιάδες χρόνια. Λέξεις όπως πατριαρχία, μισογυνισμός, γυναικοκτονία, έμφυλη βία απασχολούν τη ζωή μας. Γιατί τώρα; Γιατί έφτασε επιτέλους η στιγμή που ο συλλογικός νους είναι σε θέση να αντιληφθεί την –καθόλου αυτονόητη τελικά- αλήθεια.

Έλλη Τρίγγου: Οι topless βουτιές της Ασημίνας από τις Άγριες Μέλισσες

Ότι δηλαδή δεν είναι εντάξει να κακοποιείς ψυχολογικά, σωματικά ή σεξουαλικά μια γυναίκα επειδή είναι γυναίκα. Δεν είναι εντάξει να βιάζεις ομαδικά μια γυναίκα και μετά να την πετάς στα βράχια. Δεν είναι εντάξει να σκοτώνεις τη γυναίκα σου πάνω στον καβγά και μετά να σκηνοθετείς ψεύτικες ληστείες. Δεν είναι εντάξει να σκοτώνεις την κοπέλα σου κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. Δεν είναι εντάξει να απαγάγεις, να βιάζεις και να εκδίδεις μια γυναίκα παρά τη θέλησή της.

Τίποτα από όλο αυτά δεν είναι εντάξει και για κάθε γυναίκα που βρίσκει τη δύναμη να σπάσει τη σιωπή της, αυτή η δύναμη υπερπολλαπλασιάζεται, φτάνει πολύ μακριά και δημιουργεί μια φωνή τόσο δυνατή που σκεπάζει κάθε άλλον ήχο. Κάθε αμφισβήτηση, κάθε αδιαφορία, κάθε συγκάλυψη, κάθε “κακιά στιγμή”. Καμία άλλη κακιά στιγμή, καμία γυναίκα μόνη από εδώ και στο εξής.

Κανένα κακοποιημένο παιδί, κανένας δολοφονημένος ομοφυλόφιλος, κανένας πνιγμένος μετανάστης, καμία Ελένη, καμία Κάρολαϊν, καμία Γαρυφαλλιά, κανένας Ζακ, κανένας Τζορτζ, κανένας Σάμιουελ, κανένας Βαγγέλης, καμία Δήμητρα. Η λίστα των μαρτύρων είναι ατελείωτη και ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά. Είναι ευθύνη όλων μας. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top