Έφυγε από τη ζωή η γνωστή ηθοποιός Μαργαρίτα Παπαγεωργίου

Πρωταγωνίστησε στον «Δράκο» του Νίκου Κούνδουρου

Μαργαρίτα Παπαγεωργίου

Έφυγε από τη ζωή η Μαργαρίτα Παπαγεωργίου στα 86 της, η σπουδαία ηθοποιός που έγινε γνωστή από την ταινία του Νίκου Κούνδουρου «Ο Δράκος», όπου συμπρωταγωνίστησε με τον Ντίνο Ηλιόπουλο.

Η ηθοποιός Μαργαρίτα Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1935 στο Νέο Φάληρο.

Μέσω του γείτονά της, Θανάση Βέγγου, γνωρίστηκε με τον σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο.

«Ήμουν 5 χρονών όταν γνωριστήκαμε. Εκείνος ήταν 9 χρόνια μεγαλύτερός μου. Μέναμε δίπλα στο Νέο Φάληρο», είχε πει για τον εμβληματικό ηθοποιό.

Βασική πρωταγωνίστρια στο πλευρό του Ντίνου Ηλιόπουλου στον «Δράκο», την ταινία που ταξίδεψε στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας, τραγουδάει στην ταινία τα γνωστά τραγούδια «Πώς το λεν τον ποταμό» και «Ο ήλιος έσβησε».

Υποδύθηκε την τρίτη κόρη του Ορέστη Μακρή στην κλασική ταινία «Η θεία από το Σικάγο».

Την είδηση του θανάτου τη έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας, αναφέροντας ότι έφυγε άλλος ένα σπουδαίος ηθοποιός ο Χάρης Νάζος. Οι δυο ηθοποιοί πέθαναν την Κυριακή και το δυσάρεστο γεγονός έγινε γνωστό την Τετάρτη που κηδεύτηκαν. 

Όπως έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας: «Μέσα στον καταιγισμό των γεγονότων που πλήττουν τον εύθραυστο κλάδο μας δύο άνθρωποι της θεατρικής οικογένειας μας έφυγαν την Κυριακή και το πληροφορήθηκαμε σήμερα την μέρα που κηδεύτηκαν. Ο αξιοπρεπέστατος συνεπής καλός ηθοποιός του θεάτρου μας Χάρης Ναζος ,γεννημένος το 37,που στάθηκε πλάι σαν γιος στους αλησμόνητους Τζόλυ Γαρμπή και Θόδωρο Μορίδη, κι η εμβληματική πρωταγωνίστρια του “Δράκου” του Κούνδουρου και της “Μαγικής Πόλης” , το μικρό κορίτσι Απ’ την “Θεία απ’ το Σικάγο” με την σύντομη αλλά σπουδαία καριέρα, που γεννήθηκε το 35,η υπέροχη Μαργαριτα Παπαγεωργίου έφυγαν από κοντά μας.. Είχα την τύχη να γνωρίσω και τους δυο από πολύ κοντά… Μια εποχή φεύγει μαζί τους…. Καλό ταξίδι αγαπημένοι μας της οικογένειας μας….Θα σας θυμόμαστε με αγάπη».

 

Μέσα στον καταιγισμό των γεγονότων που πλήττουν τον εύθραυστο κλάδο μας δύο άνθρωποι της θεατρικής οικογένειας μας...

Δημοσιεύτηκε από Σπύρος Μπιμπίλας στις Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top