Σάκης Τανιμανίδης: «Ας μάθουμε στα παιδιά μας ότι είμαστε όλοι ίδιοι»

Το βίντεο που δημοσίευσε στα social media

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, o Σάκης Τανιμανίδης δημοσίευσε ένα βίντεο από τη εκπομπή World Travel, όταν είχε ταξιδέψει στη Ζάμπια και είχε κάνει ένα υπέροχο γύρισμα σε ένα σχολείο. Εκεί είχε εξηγήσει στα παιδιά με απλά λόγια και δείχνοντάς τους δυο μήλα, ένα πράσινο και ένα κόκκινο, ότι μπορεί να μοιάζουμε διαφορετικοί, αλλά τελικά «είμαστε όλοι ίδιοι»!

Σάκης Τανιμανίδης: Αυτή είναι η αγαπημένη του φωτογραφία απ' όλες

Ο Σάκης, αγανακτισμένος από τη δολοφονία του 46χρονου από αστυνομικό που τον πίεζε για πάνω από 300 δευτερόλεπτα στον λαιμό, έχοντάς τον πεσμένο στο έδαφος και ενώ εκείνος παρακαλούσε να τον αφήσει λέγοντάς του ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει.

«Αυτές τις μέρες σκέφτομαι συνεχώς αυτό το βίντεο από ένα σχολείο στη Ζάμπια. Δεν το καταλαβαίνω. Προσπαθώ να το δω από κάθε πλευρά, αλλά δεν καταλαβαίνω πώς το 2020 υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θεωρούν κατώτερους (οπότε και άξιους κακομεταχείρησης) άλλους συνανθρώπους τους βάσει του χρώματός τους, της θρησκείας τους, του φύλου τους ή της σεξουαλικότητάς τους. Κι όσο δεν το καταλαβαίνω, τόσο πιο πολύ θυμώνω! Το συμπέρασμα είναι πως η ρατσιστική συμπεριφορά δεν κληρονομείται, αλλά 'μαθαίνεται' από μικρή ηλικία. Ας μάθουμε στα παιδιά μας, λοιπόν, ότι 'Είμαστε όλοι Ίδιοι'».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν το καταλαβαίνω. Προσπαθώ να το δώ από κάθε πλευρά, αλλά δεν καταλαβαίνω πως το 2020 υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θεωρούν κατώτερους (οπότε και άξιους κακομεταχείρησης) άλλους συνανθρώπους τους βάση του χρώματός τους, της θρησκείας τους, του φύλου τους η της σεξουαλικότητάς τους. Κι όσο δε το καταλαβαίνω, τόσο πιο πολύ θυμώνω! Το συμπέρασμα είναι πως η ρατσιστική συμπεριφορά δεν κληρονομείται, αλλά «μαθαίνεται» από μικρή ηλικία. Ας μάθουμε στα παιδιά μας, λοιπόν, ότι «Είμαστε όλοι Ίδιοι». #icantbreathe #georgefloyd #wearethesame #notoracism

A post shared by Sakis Tanimanidis (@sakiswp) on

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top