Α.Τουμανίδης: Ο Έλληνας σεναριογράφος θρίλερ & η συνεργασία με το Netflix

Μας συστήνει τον κατά συρροή δολοφόνο... Πινόκιο

Μια φορά κι έναν καιρό… ο συγγραφέας και σεναριογράφος Αντώνης Τουμανίδης έδωσε σάρκα και οστά στον αγαπημένο μας Πινόκιο και τον βοήθησε να επιστρέψει στη γενέτειρά του, τη Φλωρεντία της Ιταλίας για να παραλάβει το βραβείο του. Ο λόγος για το πολύ τιμητικό βραβείο «Καλύτερου Σεναρίου» στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Φλωρεντίας.

Photo by Christina Bulgari - P2 photography

Ο Αντώνης Τουμανίδης μίλησε στο star.gr για την «Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο» λέγοντας ότι κάτι μέσα του τον έκανε να διαλέξει εκείνο ανάμεσα στα υπόλοιπα διηγήματα του «Εφιάλτες & Παραμύθια».

Photo by Christina Bulgari - P2 photography

«Στην ουσία πρόκειται για μία τρομακτικά σκοτεινή και δραματική ιστορία, που εκτυλίσσεται από τον μεσαίωνα μέχρι σήμερα και είναι η προσπάθεια της μαριονέτας να επιστρέψει σε ανθρώπινο σώμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Τουμανίδης τονίζοντας πως δεν είναι μία ιστορία κατάλληλη για παιδιά.

Είναι ένας δολοφόνος κατά συρροή αλλά με αιτία! Στην ουσία εκδικείται για όσα του στέρησε η ζωή, η ανθρωπότητα, η τύχη. Ψάχνει τη λύτρωση και οδηγείται σε ακραίες πράξεις.

Θα δούμε την «Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο» στο Netflix;

«Η συνεργασία αυτή δεν είναι αποκλειστική. Υπάρχουν και άλλες εταιρίες με τις οποίες επικοινωνώ και όλο αυτό ξεκίνησε από την απήχηση που είχε ο Πινόκιο. Δουλεύουμε πολύ για να πάμε ένα βήμα μπροστά και να ανταποκριθούμε σε αυτά τα κινηματογραφικά στάνταρς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο σεναριογράφος, ενώ τέλος μίλησε για τον άνθρωπο που τόσο θαυμάζει, τον Γιώργο Λάνθιμο: «Ο Λάνθιμος είναι ένας μοναδικός Έλληνας δημιουργός για τον  οποίο είμαστε πολύ περήφανοι. Αλλά να μην ξεχνάμε πως το μεγάλο βήμα το πραγματοποίησε όταν αποφάσισε να αφήσει πίσω του κάποια πράγματα και αυτό… πονάει».

Να σημειώσουμε ότι λόγω της τεράστιας εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ιταλία αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, η τελετή βράβευσης του Αντώνη Τουμανίδη στη Φλωρεντία που επρόκειτο να πραγματοποηθεί τον Απρίλιο έχει αναβληθεί. Ο Πινόκιο ωστόσο, γεμάτος θέληση και δίψα για «ζωή» περιμένει ως την επόμενη ημερομηνία της βράβευσης, μόλις η ανθρωπότητα θα έχε κατανικήσει τον ιό.

Κάμερα – Μοντάζ: Λαμπρινή Μπεστεμιώτη
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top