Βαρύ πένθος για τον Γιώργο Λάνθιμο: Πέθανε ο πατέρας του

Λίγο πριν τα Όσκαρ, πάνω στο απόγειο της καριέρας του

Τραγικό είναι το χτύπημα της μοίρας για τον Γιώργο Λάνθιμο, ο οποίος έχασε τον πατέρα του.

Ο Αντώνης Λάνθιμος νοσηλευόταν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας από τις 15 Ιανουαρίου, υποφέροντας από αναπνευστικά προβλήματα.

Πάνω στο απόγειο της καριέρας του ο Γιώργος Λάνθιμος βιώνει βαρύ πένθος. Ο ταλαντούχος Έλληνας σκηνοθέτης μόλις δυο μέρες πριν ενημερώθηκε ότι είναι υποψήφιος για 10 Όσκαρ, ανάμεσα στα οποία και για εκείνο της Σκηνοθεσίας! 

Ο Γιώργος Λάνθιμος για την ταινία του που σαρώνει στα Όσκαρ

Μάλιστα, ο πατέρας του πριν από έναν χρόνο είχε δώσει συνέντευξη στο Down Town και είχε πει για τον γιο του:

«Έφυγε για το εξωτερικό, γιατί στην Ελλάδα οι ταινίες του δεν είχαν την ανταπόκριση που περίμενε. Μια μέρα μου είπε «μπαμπά θα φύγω». Του απάντησα ότι «είσαι πρώτος στην Ελλάδα. Αν πας στο εξωτερικό μπορεί να είσαι ο τελευταίος». Ο Γιώργος ήθελε να μείνει στην Ελλάδα, αλλά εδώ δεν μπορούσε να δημιουργήσει και να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Έφυγε λοιπόν».

Όταν πέρυσι ο Γιώργος Λάνθιμος ήταν υποψήφιος πρώτη φορά για Όσκαρ, ο πατέρας του είχε δηλώσει στο ίδιο περιοδικό ότι είχε πάρει ηρεμιστικό από την συγκίνηση!

Ακόμα είχε πει για τον γιο του: «Δε θέλει να δίνει συνεντεύξεις, ούτε ο ίδιος ούτε εγώ να μιλάω για αυτόν στα Μέσα. Δεν είναι από τους ανθρώπους που ανοίγονται μην νομίζετε. Είναι αρκετά εσωστρεφής, ακόμα και με μένα που είμαι ο πατέρας του. Δύσκολο παιδί, με τα χίλια ζόρια του παίρνεις μια κουβέντα. Από μικρός έτσι ήταν. Έλεγε λίγα λόγια αλλά σταράτα.» 

Ο πατέρας του Γιώργου Λάνθιμου, ήταν μπασκετμπολίστας που διέπρεψε ως παίκτης του Παγκρατίου αλλά και της Εθνικής τη δεκαετία του '70 και ήθελε πολύ να ακολουθήσει και ο γιος του τα ίδια βήματα: 

«Ναι εγώ ήθελα να τον δω μπασκετμπολίστα. Έπαιζα και ο ίδιος μπάσκετ στην Εθνική Ομάδα και προσπαθούσα να του μεταδώσω την αγάπη για το άθλημα. Ο ίδιος όμως, από μικρός έλεγε ότι θέλει να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο».

Ο Αντώνης Λάνθιμος φόρεσε εννιά φορές την φανέλα της εθνικής και στη Βαλκανιάδα του 1964 αλλά και στο Eurobasket της επόμενης χρονιάς, όπου ήταν ο 12ος παίκτης. 

Για λίγο πάντως είχε κάνει το χατίρι του πατέρα του και είχε φορέσει την φανέλα του Παγκρατίου. Μάλιστα υπάρχει και φωτογραφία που αυτές τις μέρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top