Απορρίφθηκε εκ νέου το αίτημα του Ρομάν Πολάνσκι για επιστροφή στις ΗΠΑ χωρίς φυλάκιση

Ο σκηνοθέτης δεν θα αποφύγει να εκτίσει την ποινή που εκκρεμεί εναντίον του εδώ και 40 χρόνια

Απορρίφθηκε εκ νέου το αίτημα του Ρομάν Πολάνσκι για επιστροφή στις ΗΠΑ χωρίς φυλάκιση

Δικαστής του Λος Άντζελες απέτρεψε νέα προσπάθεια του Γαλλοπολωνού σκηνοθέτη, Ρομάν Πολάνσκι να κλείσει την υπόθεση βιασμού ανήλικης, που τον κρατά μακριά από τις ΗΠΑ από το 1977.

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Σκοτ Μ. Γκόρντον απέρριψε την έφεση των δικηγόρων του σκηνοθέτη, στην οποία αναφέρεται ότι ο Πολάνσκι είναι πρόθυμος να επιστρέψει στις ΗΠΑ, αν λάβει εγγυήσεις, ότι δεν θα εκτίσει περισσότερο χρόνο φυλάκισης, σύμφωνα με το BBC.

Ο δικαστής τόνισε ότι η έφεση του εναγόμενου και τα συναφή αιτήματα απορρίπτονται. Σημείωσε ακόμη ότι άλλα δικαστήρια, συμπεριλαμβανομένου του Εφετείου της Καλιφόρνια έχουν αποφανθεί ότι ο Πολάνσκι είναι φυγόδικος και πρέπει να επιστρέψει στο Λος Άντζελες για να του επιβληθεί ποινή.

Για ακόμη μία φορά, δικαστής αποφαίνεται ότι ο Πολάνσκι δεν μπορεί να προσφεύγει στη δικαιοσύνη από μακριά, ότι πρέπει να εγκαταλείψει τη φυγοδικία και να επιστρέψει στις ΗΠΑ από το Παρίσι, αν θέλει επίλυση της υπόθεσης. «Ο Πολάνσκι δεν μπορεί να ζητάει την επιείκεια του Δικαστηρίου και ταυτόχρονα το περιφρονεί», αναφέρει ο δικαστής στην απόφασή του, σύμφωνα με το Page Six. Οι εισαγγελείς τόνισαν ότι δεν θα πρέπει να τυγχάνει ειδικής μεταχείρισης «ως διασημότητα με οικονομική άνεση».

Ο σκηνοθέτης κατηγορήθηκε για έξι κακουργήματα το 1977 για την υπόθεση αποπλάνησης 13χρονης. Συγκεκριμένα κατηγορήθηκε ότι νάρκωσε με σαμπάνια και ηρεμιστικό χάπι και βίασε 13χρονο κορίτσι στο σπίτι του Τζακ Νίκολσον στις 10 Μαρτίου του 1977. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την παρέσυρε εκεί με το πρόσχημα της φωτογράφησης για τη γαλλική Vogue.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top