Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο απάντησε στις κατηγορίες για το σκάνδαλο δισεκατομμυρίων

Ο δ��άσημος ηθοποιός "έσπασε'' την σιωπή του

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο απάντησε στις κατηγορίες για το σκάνδαλο δισεκατομμυρίων
O Λεονάρντο Ντι Κάπριο «έσπασε» την σιωπή του και απάντησε σχετικά με την φερόμενη εμπλοκή του στο μεγαλύτερο π��γκοσμίως σκάνδαλο σε σχέση με το Δημόσιο.

Η έρευνα αφορά υπόθεση υπεξαίρεσης κεφαλαίων από την αναπτυξιακή εταιρεία του Δημοσίου της Μαλαισίας 1MDB και ο ηθοποιός κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε τα χρήματα προς όφελος του φιλανθρωπικού του ιδρύματος, αλλά και την παραγωγή της ταινίας του 2013 «Ο Λύκος της Wall Street».

Μάλιστα, για τον λόγο αυτό, ελβετική οργάνωση προστασίας των τροπικών δασών κάλεσε τον DiCaprio να παραιτηθεί από αγγελιοφόρος των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή.

«Αν ο Ντι Κάπριο είναι απρόθυμος να ομολογήσει, θα του ζητήσω να παραιτηθεί από Αγγελιοφόρος της Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, γιατί στερείται αξιοπιστίας για έναν τόσο σημαντικό ρόλο» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο διευθυντής του ελβετικού φιλανθρωπικού ιδρύματος Bruno Manser Fund, Λούκας Στράουμαν. Το ίδρυμα δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη σωτηρία των τροπικών δασών της Μαλαισίας.

Για το σκάνδαλο 1MDB έχει ξεκινήσει έρευνα για κατάχρηση δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω του ταμείου 1 Malaysia Development Berhad.
Το κρατικό ταμείο ιδρύθηκε από τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ, ο οποίος είναι και πρόεδρός του. Ιδρύθηκε με στόχο να γίνονται επενδύσεις σε παγκόσμια projects, τα κέρδη από τα οποία θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών της χώρας.

Αντ’ αυτού, διεφθαρμένοι χρηματοδότες αντιμετώπισαν αυτό το ταμείο ως «προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό», σύμφωνα με την γενική εισαγγελέα των ΗΠΑ, Λορέτα Λιντς η οποία μίλησε για την υπόθεση τον Ιούλιο.

«Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο επίμονα αρνείται να εξηγήσει την στενή προσωπική και οικονομική σχέση του με άτομα κλειδιά στο μαλαισιανό σκάνδαλο του επενδυτικού κρατικού επενδυτικού ταμείου 1MDB» είχε αναφέρει ο Λούκας Στράουμαν, διευθυντής της οργάνωσης για τα δάση βροχής, Bruno Manser Fund, που εδρεύει στην Ελβετία. «Αυτό είναι ανεπίτρεπτο», πρόσθεσε.

Η απάντηση του Ντι Κάπριο

Ο Ντι Κάπριο πήρε επιτέλους θέση στο θέμα και δήλωσε πως είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί πλήρως με τους ερευνητές προκειμένου ��α διαλευκανθεί η υπόθεση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ηθοποιού, ο Ντι Κάπριο αναμένει να του δοθεί κατεύθυνση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σχετικά με τα τυχόν κεφάλαια που ενδέχεται να έχει υποστηρίξει η περιβαλλοντική του οργάνωση ή η ταινία του «The Wolf of Wall Street» (2013).

Στην ανακοίνωση ο Ντι Κάπριο δηλώνει επίσης πως θα επιστρέψει όλα τα δώρα ή τις δωρεές που έλαβε και συνδέονται με το μαλαισιανό Ταμείο, αν η τρέχουσα έρευνα που πραγματοποιείται για αυτό από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες κρίνει πως οφείλει.

«Αμφότεροι ο Ντι Κάπριο και το Leonardo Di Caprio Foundation εξακολουθούν να είναι εντελώς υποστηρικτικοί απέναντι σε όλες τις προσπάθειες που γίνονται για να εξασφαλισθεί η απόδοση δικαιοσύνης σε αυτό το θέμα», λέει η ανακοίνωση. «Ο Ντι Κάπριο είναι ευγνώμων για την κατεύθυνση και τις οδηγίες που έλαβε από το κράτος ως προς το πώς να πετύχει αυτό το στόχο».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top