Πασίγνωστη ηθοποιός παραλίγο να πεθάνει!Νόμιζε πως είχε πονόλαιμο αλλά ήταν θανατηφόρα ασθένεια

«Είμαι τρελά τυχερή που ζω ακόμα» ομολόγησε η 45χρονη σταρ

Πασίγνωστη ηθοποιός παραλίγο να πεθάνει!Νόμιζε πως είχε πονόλαιμο αλλά ήταν θανατηφόρα ασθένεια

​Την απίστευτη περιπέτεια που έζησε με την υγεία της αποκάλυψε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook η Σάρα Σίλβερμαν.

3605F01000000578-0-image-a-9_1467847318313.jpg
Η 45χρονη ηθοποιός και κωμικός, αποκάλυψε πως παραλίγο να πεθάνει, καθώς νόμιζε πως είχε έναν απλό πονόλαιμο, αλλά στην πραγματικότητα ήταν οξεία επιγλωττίτιδα!

sarah5.jpg
«Είμαι τρελά τυχερή που είμαι ακόμα ζωντανή!» εξήγησε αρχικά η Σάρα Σίλβερμαν, η οποία στη συνέχεια περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές που έζησε τις πέντε ημέρες που έμεινε στην Εντατική:

Sarah-Silverman-2-1024x640.jpg
«Οι γιατροί δεν μπορούσαν να μου κάνουν ολική νάρκωση, επειδή η πίεση του αίματος μου ήταν πολύ χαμηλή. Απλά με νάρκωσαν τόσο ώστε να μην νιώθω πόνο. Έτσι δεν είχα ιδέα ούτε τι συνέβαινε, ούτε πού ήμουν. Έπρεπε να μου δέσουν τα χέρια ώστε να με κρατήσουν από το να σπρώξω έξω τον αναπνευστικό σωλήνα. Όταν ξύπνησα πέντε ημέρες μετά, δεν θυμόμουν τίποτα! Ευχαρίστησα τους πάντες στα Επείγοντα που μου έσωσαν τη ζωή, γύρισα σπίτι μου και μετά αφού σιγά σιγά άρχισαν να υποχωρούν τα οπιούχα, θυμήθηκα το τραύμα που μου προκάλεσε το χειρουργείο» αποκάλυψε η 45χρονη, η οποία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις αδερφές της, αλλά και τον σύντροφό της Μάικλ Σιν, χαρακτηρίζοντας τον έναν πραγματικό ήρωα που την κάνει να θέλει να κλάψει.

(Με τον Μάικλ Σιν)

rs_634x1024-140515203335-634.Sarah-Silverman-Michael-Sheen.ms.051514.jpg

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΞΕΙΑ ΕΠΙΓΛΩΤΤΙΤΙΔΑ:

Είναι μια ταχέως εξελισσόμενη βακτηριακή λοίμωξη της επιγλωττίδας και των ιστών γύρω από αυτήν, που παρατηρείται στα παιδιά. Είναι δυνητικά επικίνδυνη επειδή, πολλές φορές, επηρεάζει την βατότητα των αεραγωγών, με αποτέλεσμα ο ασθενής να δυσκολεύεται να αναπνεύσει. Στους ενήλικες, η αντίστοιχη νοσολογική οντότητα καλείται υπεργλωττίτιδα.

rs_1024x759-140525170727-1024.Sarah-Silverman-Michael-Sheen-jmd-052514_copy.jpg

Πως εκδηλώνεται η νόσος – Συμπτώματα

Η ασθένεια ξεκινά απότομα με υψηλό πυρετό και η κλινική εικόνα του ασθενούς επιδεινώνεται ραγδαία. Ο ασθενής εμφανίζει δυσκολία στην αναπνοή, αδυνατεί να καταπιεί (υπάρχει σιελόρροια) και να μιλήσει, είναι δε χαρακτηριστικά σε καθιστή θέση, με το κεφάλι προς τα πίσω, το στόμα ανοιχτό και τη γλώσσα να προεξέχει. Βήχας υπάρχει σπάνια.

Θεραπεία – Μέθοδοι αντιμετώπισης

Ο ασθενής συνήθως χρειάζεται διασωλήνωση, για να διασφαλισθεί η αναπνοή του, και ακολούθως νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Χορηγούνται επίσης αντιβιοτικά για να καταπολεμηθεί το μικρόβιο που προκάλεσε την ασθένεια.

Sarah-Silverman-4.jpg

Ποιες είναι οι επιπλοκές

Οξεία απόφραξη της αναπνευστικής οδού

Σπανιότερα: πνευμονία, μέση ωτίτιδα και μηνιγγίτιδα

sarah3.jpg

Πως να προφυλαχθείτε από τη νόσο – Πρόγνωση

Με την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση και αντιμετώπιση η βελτίωση επέρχεται σε 3-5 ημέρες. Χωρίς έγκαιρη παρέμβαση, η ασθένεια είναι δυνητικά θανατηφόρος.


Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top