Η εξομολόγηση της Ναταλίας Βοντιάνοβα για την αδερφή της που έχει αυτισμό

«Στο σχολείο γελούσαν μαζί μας και μας έβρ��ζαν»

​Μπορεί τώρα η ζωή της Ναταλία Βοντιάνοβα να μοιάζει παραμυθένια στο παρελθόν όμως πέρασε αρκετά δύσκολα αφού η αγαπημένη της αδερφή, Οξάνα, διαγνώστηκε με αυτισμό!

«Τα παιδιά στο σχολείο γελούσαν μαζί μας και μας κοροϊδεύαν. Όταν είχα χρήματα αγόραζα γλυκά και φρούτα για όλους στο σχολείο και μετά μου έλεγαν πως εγώ μπορώ να είμαι φίλη τους όχι όμως η αδερφή μου. Φυσικά και δε συμφώνησα ποτέ με αυτό» ξεκαθάρισε το παγκοσμίου φήμης μοντέλο.

Η ίδια εξομολογήθηκε πως η αδερφή της δεν πήγαινε στο σχολείο καθώς στη Ρωσία απαγορεύεται να φοιτούν στα σχολεία παιδιά με το συγκεκριμένο πρόβλημα: «δεν πήγαινε στο σχολείο και δε μιλούσε όπως δε μιλάει και τώρα. Παιδιά σαν εκείνη δεν επιτρέπεται να φοιτούν σε σχολεία στη Ρωσία. Έτσι ήταν τότε και τώρα σε γενικές γραμμές. Όταν γύριζα από το σχολείο πηγαίναμε για περπάτημα. Της άρεσε πολύ και περπατούσαμε έξι ώρες καθημερινά χωρίς παύση. Ήταν δύσκολο να γυρίσουμε γιατί αν δεν είχε ικανοποιηθεί ούρλιαζε και οι γείτονες έκαναν παράπονα. Οι φίλοι και η ομάδα στο Ίδρυμα μου λένε πως είμαι υπομονετικός άνθρωπος και αυτό το οφείλω στην αδερφή μου.»

Η ζωή με την αδερφή της παραδέχτηκε πως αρκετές φορές ήταν δύσκολη, της έδινε όμως μαθήματα ζωής: «της αρέσει να ανακατεύει τα πάντα. Σκέψου να γυρνάς σπίτι και να βλέπεις όλα σου τα ρούχα, τα παιχνίδια της, αλεύρι, λάδι, σκουπίδια ανακατεμένα σ’ ένα σωρό και εκείνη να κάθεται από πάνω. Μας φαινόταν σα να μας τιμωρεί που την αφήναμε μόνη της. Τώρα σκέφτομαι πως προσπαθούσε να μας πει πως δεν είναι χαζή» ανέφερε.

Το μοντέλο θυμήθηκε και τη μέρα που έφυγε από τη Ρωσία και άφησε πίσω της την αδερφή της: ��ήταν δύσκολος απο��ωρισμός. Θυμάμαι πως όταν επέστρεψα εκείνη ήταν θυμωμένη και χτυπούσε το πάτωμα με τη γροθιά της. Έκλαιγε σπαραχτικά

Ποια είναι όμως η σχέση των τεσσάρων παιδιών της Ναταλία με την αδερφής της, Οξάνα;

«Ξέρουν πως είναι η θεία τους και ο σημαντικός άνθρωπος για μένα. Εκείνη τα αγκαλιάζει και τα φιλάει συνέχεια.Η Οξάνα προσθέτει ανθρώπινα συναισθήματα αλληλεγγύης στις ζωές μας.»

Αυτός ήταν και ο λόγος που έκανε το παγκοσμίου φήμης μοντέλο να ιδρύσει πριν έξι χρόνια το «Naked Heart Foundasion», το οποίο και ασχολείται με ανθρώπους που έχουν τέτοιου είδους προβλήματα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top