Χρύσα Ρώπα: Η δίδυμη αδελφή, η υιοθεσία και ο «Κόμπος» -Η δραματική περιπέτεια που έγινε βιβλίο

Η συγγραφέας Γιοβάννα μίλησε στο star.gr για το δυνατό ερέθισμα που την «χαστούκισε»

Χρύσα Ρώπα: Η δίδυμη αδελφή, η υιοθεσία και ο «Κόμπος» -Η δραματική περιπέτεια που έγινε βιβλίο

Εμπνευσμένο από την απίστευτη αλλά ταυτόχρονα συγκινητική περιπέτεια ζωής της Χρύσας Ρώπα είναι το νέο, ενδέκατο κατά σειρά, μυθιστόρημα της Γιοβάννας με τίτλο «Ο Κόμπος».

Η γνωστή συγγραφέας- τραγουδίστρια- ποιήτρια μίλησε στο star.gr, για το ερέθισμα το οποίο την «χαστούκισε», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

dsc0018.jpg
Όλα άρχισαν από «μία στιγμή» πριν λίγα χρόνια, όταν η αγαπημένη ηθοποιός αποκάλυψε στην τηλεοπτική εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη «Πρωταγωνιστές» ότι στα 12 της χρόνια έμαθε τυχαία ότι ήταν υιοθετημένη, ενώ εξομολογήθηκε με ποιον τρόπο η βιολογική της μητέρα έδωσε εκείνη και την δίδυμη αδελφή της για υιοθεσία: «Ήταν μία γυναίκα που είχε μείνει για 15η φορά έγκυος και ο παπάς αρνήθηκε να την κοινωνήσει γιατί είχε κάνει αμβλώσεις. Έτσι η γυναίκα αυτή έφερε στον κόσμο δίδυμα κοριτσάκια. Μία άλλη γυναίκα ήρθε τότε, έκοψε μια κλωστή από τον ποδόγυρό της και το έδεσε στο χεράκι του ενός κοριτσιού. Επέλεξε δηλαδή αυτό που ήθελε να υιοθετήσει. Αυτό ήμουν εγώ. Με έδωσε η μαμά μου» είχε αναφέρει η ίδια χαρακτηριστικά.

9789605471866-1000-1030986.jpg

Όπως ανέφερε η συγγραφέας ««το ερέθισμα ήταν πολύ δυνατό. Με άγγιξε πάρα πολύ. Ήταν μια εξαιρετική περίπτωση, για το τι μπορεί ο άσκεφτος άνθρωπος να κάνει και ποια είναι η μοίρα του παιδιού. Ο σπάγκος ήταν για μένα το άκρον άωτον του εξευτελισμού σε μια ανθρώπινη ύπαρξη και μάλιστα τόσο απροστάτευτη».

Με αφορμή λοιπόν την εξομολόγηση της Χρύσας Ρώπα γεννήθηκε ένα μυθιστόρημα γεμάτο συγκινησιακές περιγραφές και δυνατά συναισθήματα, το οποίο βέβαια δεν έχει καμία σχέση με την βιογραφία της ηθοποιού.

06446345f71dc66840ee648dc253e4b2_l.jpg

«Εγώ δεν ξέρω την κυρία Ρώπα. Την έχω μόνο δει πολλές φορές, αγαπάω πάρα πολύ αυτό που κάνει, μου αρέσει, με ξεκουράζει και δεν μπορούσα να κάνω βιογραφία βέβαια. Απλούστατα επειδή φτιάχνω με το μυαλό μου ιστορίες τόσα χρόνια, φρόντισα και γεννήθηκε μία ιστορία μέσα μου η οποία με παίδεψε και πάρα πολύ για να βγει, για να στηθεί, για να πάρει σάρκα και οστά, να μην έχει ανακολουθίες» είπε και πρόσθεσε: «Δεν ήθελα να γράψω την ιστορία της. Εμένα η φαντασία μου θέλει να είναι ελεύθερη. Εάν ακούσω για μια ιστορία πάλι δεν θα την γράψω έτσι όπως είναι. Αυτή τη φορά πήρα μόνο το ερέθισμα και άφησα μέσα μου να γεννηθεί μία ιστορία η οποία έπρεπε να στηθεί έτσι όπως έπρεπε να στηθεί για να μπορέσει να δώσει εκείνο το οποίο ήθελα. Νομίζω ότι είμαι από όλα μου τα μυθιστορήματα, από όλο μου το γράψιμο, επιτέλους εντελώς ελεύθερη στη γραφή μου»

Το μυθιστόρημα «Ο κόμπος» θα κυκλοφορήσει στις 28 Νοεμβρίου από τις εκδόσεις Αγκυρα και όπως λέει η συγγραφέας του «είναι το πιο καταιγιστικό μυθιστόρημα που έχω γράψει ποτέ»

ΔΕΙΤΕ στο ΒΙΝΤΕΟ την ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ της Χρύσας Ρώπα στους "Πρωταγωνιστές"

Ρεπορτάζ: Στέλλα Αθανασάκη


Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top