Άστεγος Έλληνας τραγουδιστής κοιμόταν στον δρόμο. Έτρωγε στα συσσίτια

Διιαβάστε τη συγκλονιστική ιστορία

Άστεγος Έλληνας τραγουδιστής κοιμόταν στον δρόμο. Έτρωγε στα συσσίτια
​Ο Λεωνίδας Παφιλιάρης, τον οποίο γνωρίσαμε τη δεκαετία του ’80 ως ιδρυτικό μέλος και τραγουδιστή του συγκροτήματος Ριφιφί, κυκλοφόρησε ένα τραγούδι με τίτλο «άστεγος κι απόψε» που καταγράφει την περιπέτεια του ως πλανόδιου μουσικού.

Έκανε τραγούδι την εμπειρία του ως άστεγος

«Λόγω μιας ιδιότυπης ψυχολογικής πάθησης που έχω, απομακρύνθηκα από τους δικούς μου ανθρώπους και χάλασαν οι σχέσεις μου με όλους και με όλα» τραγουδά…

Για πρώτη φορά ο τραγουδιστής που έκανε θραύση τη δεκαετία του ’90 εξομολογείται την συγκλονιστική του ιστορία. «Ήρθα σε οικονομικό αδιέξοδο και έμεινα άστεγος για δυο χρόνια. Πήγαινα στα συσσίτια του δήμου στο Σεράφειο το μεσημέρι και στην πλατεία Βάθη το βράδυ. Κοιμόμουν λίγο στα χαρτόκουτα το βράδυ, σε γωνίες όπου έβρισκα» υποστηρίζει.

Μετρούσε πληγές στα πόδια του από το βάδισμα

Και συνεχίζει λέγοντας «επειδή τις κρύες νύχτες του χειμώνα δεν ένιωθα ασφάλεια πουθενά, περπατούσα όλη νύχτα ατελείωτα μέχρι να ξημερώσει. Βάδιζα από τη Νέα Ιωνία μέχρι την Ακρόπολη και πάλι πίσω. Μετρούσα πληγές στα πόδια μου από το βάδισμα. Τα πρωινά έπαιζα τα τραγούδια μου στον δρόμο, παρέα με την κιθάρα μου. Πολλές φορές έρχονταν αστυνομικοί και με έδιωχναν. Ο νόμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προστατεύει τους πλανόδιους δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα».

Εγκατέλειψε τις σπουδές του

Εκείνο το διάστημα ο Λεωνίδας είχε εγκαταλείψει τις σπουδές του στη βυζαντινή μουσική κι αυτό τον στεναχωρούσε πολύ. Πρωτεύοντα ρόλο στην εμπειρία του ως άστεγου τονίζει πως έπαιξε η πίστη του.

Το περιστατικό που θα θυμάται για πάντα

Μια κυρία που κοντοστάθηκε για να τον ακούσει να παίζει μουσική και του έδωσε 5000 δραχμές γιατί όπως είπε εκείνη «δεν ξέρεις πόσο καλό μου έκανες με αυτό που έπαιξες για εμένα σήμερα». Και δηλώνει πως «έπαιρνα δύναμη και όποτε είχα χρήματα πήγαινα σε φτηνά ξενοδοχεία για να πλυθώ και να κοιμηθώ σαν άνθρωπος».


Ένα διάστημα τον είχε φιλοξενήσει στο σπίτι του και ο Έλληνας ρόκερ Λήτης με τον οποίο έπαιζε μουσική τη δεκαετία του ’80 με το συγκρότημα «Λήτης +Τρυκ».

Η μητέρα και η αδερφή του τον έβγαλαν από τη δυστυχία

Έπειτα από δυο χρόνια περιπλάνησης ανάμεσα σε χαρτόκουτα και μπαλάντες ο Λεωνίδας Παφιλιάρης βρήκε τη δύναμη να σταθεί στα πόδια του. Σε αυτό τον δύσκολο αγώνα τον βοήθησαν η μητέρα και η αδερφή του, ενώ ένας γιατρός τον παρακολουθούσε.

Τώρα ο τραγουδιστής κάνει έκκληση στους καλλιτέχνες για κοινό αγώνα υπέρ των αστέγων.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top