Συμβασιούχοι γιούχαραν και πέταξαν καφέδες στον Άδωνι Γεωργιάδη

Επεισοδιακή η συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας

Επεισοδιακή ήταν η συγκέντρωση των συμβασιούχων των νοσοκομείων που  πραγματοποιήθηκε έξω από το υπουργείο Υγείας. Όταν ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατέβηκε  για να μιλήσει με τους διαδηλωτές κάποιοι αντέδρασαν με αποδοκιμασίες, ενώ δε δίστασαν να του πετάξουν και καφέδες.

Ο υπουργός Υγείας δεν πρόλαβε καν να ανταλλάξει δυο κουβέντες με τους συμβασιούχους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία  που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο του. Μόλις τον είδαν, άρχισαν να τον γιουχάρουν και μόλις ο υπουργός γύρισε την πλάτη του να φύγει, εκσφενδόνισαν καφέδες προς το μέρος του. 

Πέταξαν καφέδες στον Άδωνι Γεωργιάδη

Οι συμβασιούχοι ζητούν να μην μπουν εργολάβοι στα νοσοκομεία  και να παραμείνουν οι ίδιοι στις δουλειές τους. 

Νοσοκομεία: Ξεκίνησαν οι απολύσεις των 6.000 συμβασιούχων

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, οι εργολάβοι έχουν μπει στα νοσοκομεία Σωτηρία, στη Λάρισα, στο Καραμανδάνειο, στην Άρτα. «Σταδιακά ολοκληρώνονται και οι 6.000 υα απολυθούν», επεσήμανε ο κ. Γιαννακός.

Ανάμεσα σε αυτούς και η Ειρήνη Γεωργοπούλου,και  συμβασιούχος εργαζόμενη στον Άγιο Σάββα και μητέρα ενός παιδιού, βρέθηκε χωρίς δουλειά πριν καλά, καλά λήξει η σύμβασή της.  

«Αυτή τη στιγμή με το επίδομα του παιδιού είμαι στα 760. Ο εργολάβος δίνει κάτω από 600 ευρώ... Τα 760 που έπαιρνα είναι στην ουσία το ενοίκιο και το ρεύμα. Φανταστείτε τώρα δε θα βγαίνουμε ούτε αυτά. Δε μιλάμε για λογοθεραπείες, για νερό, τηλέφωνο, σούπερ μάρκετ... Αν δε δούλευε και ο άντρας μου δεν ξέρω τι θα γινότανε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μετά από τη συνάντηση με τον Άδωνι Γεωργιάδη εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ πήραν την υπόσχεση πως τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιουνίου κανένας συμβασιούχος δε θα χάσει τη δουλειά του. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top