Πλεύρης: Τέλος στα μέτρα για τον Covid και στις μάσκες!   

Ποιες είναι οι μοναδικές εξαιρέσεις για υποχρεωτική χρήση μάσκας    

Η συνέντευξη του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα

Τη λήξη των μέτρων για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μετά από εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών.

Πλεύρης:Η αλήθεια για τη μετατροπή της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων σε Κέντρo

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μετά από 3 χρόνια καταργείται η υποχρέωση της χρήσης μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες), όπως επίσης για την είσοδο των πολιτών στα φαρμακεία

Καταργείται επίσης το υποχρεωτικό rapid test των ανεμβολίαστων για να μπουν στον χώρο  εργασίας τους, με εισήγηση επίσης της Επιτροπής Ειδικών. 

Πλεύρης: Πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με τα ράντζα στα νοσοκομεία

Η δήλωση Πλεύρη για την κατάργηση των μέρτων για τον κορωνοϊό 

Συγκεκριμένα ο κ. Πλεύρης δήλωσε σχετικά με την κατάργηση των μέτρων για τον κορωνοϊό: 

Ιώσεις σε έξαρση: Τα κοινά συμπτώματα σε ιό RSV, γρίπη και Covid-19

«Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων το Υπουργείο Υγείας εισηγήθηκε την άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της Covid-19 με εξαίρεση στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η εισήγηση έγινε αποδεκτή από την Επιτροπή και αναμένεται η άρση των μέτρων.

Παραμένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν».

Πού θα παραμείνουν σε ιοχύ τα μέτρα για τον κορωνοϊό   

Τα μέτρα για τον Covid -19 εξακολουθούν πάντως να παραμένουν σε ισχύ στις δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας (νοσοκομεία, θεραπευτήρια, κέντρα υγείας), όπως επίσης  στα γηροκομεία. 

Σε ισχύ παραμένει επίσης, όπως δήλωσε ο κ. Πλεύρης, η σύσταση για μέτρα ατομικής προστασίας, επικαιροποιημένο εμβολιασμό στις ευάλωτες ομάδες  και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν

Για να ισχύσει πάντως κα τυπικά η κατάργηση των μέτρων για τον κορωνοϊό, αναμένεται να υπάρξει και νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση.         
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top