Qatargate: Ομολόγησε ο σύντροφος της Καϊλή - «Αφήστε ελεύθερη την Εύα»

«Τα έκανα για χρήματα που δεν είχα ανάγκη», κατέθεσε ο Φραντσέσκο Τζόρτζι

Λαλίστατος φέρεται να ήταν ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι κατά τη διάρκεια της χθεσινής κατάθεσής του για το πολύκροτο σκάνδαλο Qatargate που έχει ταράξει συθέμελα το ευρωπαϊκό οικοδόμημα της ΕΕ. 

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ο Τζόρτζι, ο οποίος ήταν κορυφαίο στέλεχος της ΜΚΟ του Αντόνιο Παντσέρι και δεξί του χέρι, έκανε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το διαβόητο Qatargate. 

Εύα Καϊλή: Η Υπόθεση Θυμίζει Μαφία

Ο Τζόρτζι, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, φέρεται να ομολόγησε την εμπλοκή του και να υπερασπίστηκε πλήρως την Εύα Καϊλή, ζητώντας από τις βελγικές αρχές να την αφήσουν ελεύθερη. 

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι ομολόγησε τα πάντα και ζήτησε από τις βελγικές αρχές να αφήσουν ελεύθερη την Εύα Καϊλή - NDPPhoto

«Τις ΜΚΟ τις χρειαζόμαστε για να κινούνται τα χρήματα», φέρεται να είπε σύμφωνα με το τετρασέλιδο κατηγορητήριο των Βέλγων δικαστών, όπως αναφέρει η εφημερίδα La Repubblica.

Εύα Καϊλή: Ο μισθός, το bonus και τα επιδόματα - 2,72 εκατ. στη θητεία της!

«Τα έκανα όλα για χρήματα που δεν είχα ανάγκη», φέρεται, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα να ομολόγησε την εμπλοκή του στο σκάνδαλο ο Ιταλός σύντροφος της Εύας Καϊλή. 

Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή φέρεται να είπε στις βελγικές αρχές ότι τα έκανε όλα για χρήματα που δεν είχε ανάγκη - NDPPhoto

Μάλιστα, όπως προσθέτει η εφημερίδα, ο Τζόρτζι κατέρρευσε μπροστά στους δικαστές των Βρυξελλών, παραδέχθηκε ότι ενήργησε παράνομα και δήλωσε μετανιωμένος. 

Δημητρακόπουλος στο Star: «Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την Εύα Καϊλή»

Σύμφωνα με τη βελγική Le Soir, ο Τζόρτζι ομολόγησε, επίσης, ότι ήταν μέλος οργάνωσης που εκμεταλλεύτηκαν τόσο το Μαρόκο όσο και το Κατάρ με στόχο να επηρεάσουν τις σχέσεις των δύο χωρών με την Ευρώπη. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι ήταν επικεφαλής αυτής της «οργάνωσης».

Ο δικηγόρος του Π. Παντσέρι ωστόσο, ο Λοράν Κενς, ερωτηθείς από τη Soir, απαντά ότι «δεν έχει αυτές τις πληροφορίες» και καταγγέλλει την «παραβίαση του απορρήτου» σε δικαστικά έγγραφα, στα οποία κανείς δεν πρέπει να έχει πρόσβαση.

Qatargate: Πώς αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο

Στα έγγραφα των βελγικών αρχών γίνεται αναφορά στα χρήματα που έπαιρναν οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο, αλλά και σε κάποια «δώρα» που φέρεται να δεχόταν η ομάδα. 

Παρατείνεται για έναν μήνα η προφυλάκιση του συντρόφου της Καϊλή

Σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, οι βελγικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ξεκινήσει τις παρακολουθήσεις από τις αρχές του 2021, ενώ η παρακολούθηση συγκεκριμένων προσώπων είχε ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2021.

Η Εύα Καϊλή θα παραμείνει προσωρινά κρατούμενη έως τις 22 Δεκεμβρίου - Intimenews

Επιπλέον, κάποια από τα στοιχεία φαίνεται πως προήλθαν από τον ίδιο τον Τζόρτζι, μέσω της παρακολούθησης των τηλεφωνικών του συνομιλιών, στις οποίες έκανε ρητές αναφορές στο ζήτημα. 

Τον σύντροφό της «δείχνει» η Καϊλή - «Αυτός έβαλε τα χρήματα στο σπίτι»

Σύμφωνα με βελγικά και ιταλικά ΜΜΕ η έρευνα στο σπίτι του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, φερόμενου ως εγκέφαλου του Qatargate, έδωσε πολλές απαντήσεις. Εκεί κατασχέθηκαν περίπου 700.000 ευρώ, που άνοιξαν τον δρόμο και στις επόμενες έρευνες.

Η Εύα Καϊλή δηλώνει αθώα για τις κατηγορίες που τη βαραίνουν και φέρεται να τα ρίχνει όλα στον σύντροφό της - Intimenews

Εύα Καϊλή: Οι βαλίτσες και τα κουτιά με τα χρήματα που βρέθηκαν σπίτι της

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο Αντόνιο Παντσέρι κρίθηκαν χθες προφυλακιστέοι, ενώ η Εύα Καϊλή θα παραμείνει προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές του Χάρεν έως τις 22 Δεκεμβρίου, οπότε και θα απολογηθεί για το Qatargate.

Οι ομολογίες του Τζόρτζι φέρεται ότι «καίνε» δύο ακόμα εν ενεργεία ευρωβουλευτές που ανήκουν στην ομάδα των Eυρωπαίων Σοσιαλιστών, τον Βέλγο Μάρκ Ταραμπέλα, το σπίτι του οποίου ερεύνησε η βελγική αστυνομία με την παρουσία της ίδιας της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και τον Ιταλό Αντρέα Κοζολίνο, στον οποίο εργαζόταν ως βοηθός ο Τζόρτζι.

Ο ευρωβουλευτής Ταραμπέλα αρνείται κάθε κατηγορία. Ο δικηγόρος του δήλωσε στη Le Soir ότι ο πελάτης του «δεν σκοπεύει να σχολιάσει υποτιθέμενα στοιχεία της έρευνας», ότι «δεν έχει λάβει ποτέ και από κανέναν την παραμικρή προσφορά και χρηματικό ποσό» και ότι παραμένει στη διάθεση της δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής Κοζολίνο αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση αν έλαβε δώρα ή χρήματα.

Τέλος, ο Φ. Τζόρτζι φαίνεται να αποενοχοποιεί τη βελγίδα ευρωβουλευτή Μαρί Αρενά, καθώς δηλώνει ότι πιστεύει στην ακεραιότητά της και δε γνωρίζει αν έχει λάβει χρήματα από τον Π. Παντσέρι.