ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν το έκτακτο επίδομα 600€ των ενστόλων

Με τις ψήφους των υπόλοιπων κομμάτων πέρασε η τροπολογία

Βουλή

Με ευρύτατη πλειοψηφία, αλλά χωρίς την ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ25, ενέκρινε η Βουλή την τροπολογία για την παροχή έκτακτου επιδόματος ύψους 600 ευρώ στους ένστολους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Eκτακτο επίδομα σε ένστολους: Ποιοι δε θα το πάρουν

Συγκεκριμένα, τη ρυθμιση εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα υπερψήφισαν.

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση. Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε αν και η εισηγήτριά του Παναγιώτα Πούλου είχε υποστηρίξει κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση πως το κόμμα της θα ψηφίσει υπέρ της συγκεκριμένης ρύθμισης.

Η ρύθμιση προβλέπει τη «χορήγηση, στο σύνολο του ένστολου προσωπικού του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2022, ύψους 600 ευρώ».

Η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 40,883 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 35,993 για το ένστολο προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και 4,890 εκατ. ευρώ για το ένστολο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top