Στο Κίεβο η Σακελλαροπούλου - Μετέβη στις πληγείσες περιοχές

Θα έχει κατ’ ιδίαν επαφή με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, βρίσκεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στο Κίεβο αιφνιδιαστικά Σακελλαροπούλου και Παναγιωτόπουλος

Συνοδευόμενη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο η κ.κυρία Σακελλαροπούλου μετέβη στις πληγείσες από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς πόλεις Μποροντιάνκα, Μπούτσα και Ιρπίν, όπου είχε συνομιλίες με τις τοπικές αρχές και κατοίκους. 

Στη Μπούτσα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας περιηγήθηκε στο σημείο που βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι Ουκρανών πολιτών στον περίβολο της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα και είδε φωτογραφική έκθεση με αμάχους θύματα του πολέμου. 

Βάσει του προγραμματισμού, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει μια κατ’ ιδίαν επαφή με τον κ. Ζελένσκι ενω ο υπουργός Άμυνας θα έχει επαφές με τον Ουκρανό ομόλογό του Ολέκσι Ρέζνικοφ, με φόντο την παράδοση από την Ελλάδα στην Ουκρανία των τεθωρακισμένων οχημάτων BMP-1.

H επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας είναι υψηλού συμβολισμού και ένα σαφές μήνυμα στήριξης της Ουκρανίας και του ουκρανικού λαού εν τους πράγματι. 

Πόλεμος Ουκρανία: Σφοδρές μάχες σε Μπαχμούτ και Σολεντάρ

Η κ. Σακελλαρόπουλου, άλλωστε, έχει πολλές φορές μιλήσει για την απειλή του αναθεωρητισμού, όπως εκδηλώνεται στην Ουκρανία, ενώ έχει ανοίξει τις πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου για εκτοπισμένους από την Ουκρανία πολίτες.

Δείτε εδώ ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top