Απάντηση Δένδια σε Τσαβούσογλου: Αντιλαμβάνομαι τον τουρκικό εκνευρισμό

Τι δήλωσε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών από τον Νίγηρα  

Τι απάντησε ο Ν. Δένδιας στον ΥΠΕΞ της Τουρκίας κατά την επίσκεψή του στον Νίγηρα (Video pool ΕΡΤ1 - φωτογραφία Υπουργείο Εξωτερικών)  

Πληρωμένη απάντηση έλαβε από τον Έλληνα  Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για τις νέες προκλητικές και απειλητικές δηλώσεις κατά της χώρας μας. 

O Ν. Δένδιας με τον πρόεδρο του Νίγηρα Mohamed Bazoum

O Ν. Δένδιας με τον πρόεδρο του Νίγηρα Mohamed Bazoum 

Τσαβούσογλου: Δε θα επιτρέψουμε επέκταση των χωρικών υδάτων ούτε μίλι

«Αντιλαμβάνομαι τον τουρκικό εκνευρισμό, η τελευταία τοποθέτηση των Ηνωμένων Εθνών αλλά και του State Department όσον αφορά το τουρκολιβυκό “μνημόνιο” και την εγκυρότητα του είναι προφανές ότι έχει δημιουργήσει έντονη νευρικότητα στην τουρκική πλευρά» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Δένδιας, ο οποίος επισκέπτεται τον Νίγηρα, στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα ΥΠΕΞ στη χώρα. 

Δένδιας: Η Ελλάδα δεν πτοείται από προκλήσεις και απειλές

Οι δηλώσεις Δένδια από τον Νίγηρα 

Ο κ. Δένδιας ανέφερε επίσης στις δηλώσεις του, για τις επαφές που είχε στον Νίγηρα:       

 

Νίκος Δένδιας: «Ανησυχία για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία»

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής σήμερα γιατί βρίσκομαι στον Νίγηρα, στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα Υπουργού στη χώρα αυτή. Είχα την τιμή να γίνω δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας, Mohamed Bazoum, και αμέσως μετά θα έχω εκτεταμένες συνομιλίες με τον ομόλογό μου, τον Υπουργό Εξωτερικών Hassoumi Massoudou.

Θα υπογράψουμε δύο Συμφωνίες μεταξύ των χωρών μας.

Ο Νίγηρας έχει μία πολύ μεγάλη σημασία για την ΕΕ, για την ασφάλεια της ΕΕ. Είναι μία δημοκρατική χώρα, η οποία παίζει έναν εξαιρετικά θετικό ρόλο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφάλειας και τρομοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή.

Από εκεί και πέρα, είναι μία μεγάλη παραγωγός ουρανίου, είναι μία χώρα με την οποία και η ΕΕ, αλλά και η Ελλάδα πρέπει να έχει σχέσεις, να προσλαμβάνει τις προκλήσεις και να βοηθά στη διατήρηση της ασφάλειάς της».


 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top