Ανασκευάζει για την «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

Να πάρει θέση ο Ανδρουλάκης για τον Μπουρχάτ Μπαράν, λέει η ΝΔ

Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Στροφή 180 μοιρών έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αναφορά του σε «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη.

Ο βουλευτής Ξάνθης, μάλιστα, είχε καλέσει τους μουσουλμάνους της Ξάνθης να ψηφίσουν την επόμενη εβδομάδα έναν από τους υποψήφιους ψευτομουφτήδες.

Εμπρηστικός Ακάρ: Να πάρουν μαθήματα από την ιστορία οι Έλληνες

«Ανασκευάζω πλήρως το περιεχόμενο πρόσφατης ανάρτησής μου, η οποία έχει ήδη αποσυρθεί από όλους τους λογαριασμούς μου στα κοινωνικά δίκτυα», έγραψε ο κ. Μπαράν.

«Χαστούκι» ΗΠΑ σε Τουρκία: Κανένα θέμα με τους S-300 της Ελλάδας

«Δηλώνω ότι σέβομαι απολύτως και ανεπιφύλακτα το Σύνταγμα της Ελλάδας και την ελληνική νομοθεσία, που ρυθμίζει ειδικά τον θεσμό της μουφτείας», σημείωσε.

Ολόκληρη η δήλωσή του Μπουρχάν Μπαράν

«Ανασκευάζω πλήρως το περιεχόμενο πρόσφατης ανάρτησής μου, η οποία έχει ήδη αποσυρθεί από όλους τους λογαριασμούς μου στα κοινωνικά δίκτυα. Εκφράζω τη λύπη μου για την αναστάτωση και την αφορμή που, παρά τη θέλησή μου, έδωσα για αρνητικά σχόλια προς εμένα και κυρίως, προς την παράταξη που εκπροσωπώ ως Βουλευτής Ξάνθης.

Δηλώνω ότι σέβομαι απολύτως και ανεπιφύλακτα το Σύνταγμα της Ελλάδας και την ελληνική νομοθεσία, που ρυθμίζει ειδικά τον θεσμό της μουφτείας, μετά και την πρόσφατη τροποποίηση, την οποία ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στήριξα και δημόσια μέσα στη Βουλή. Η μουσουλμανική μειονότητα χαίρει αναγνώρισης από την Ελληνική Πολιτεία, χωρίςκαμία εξαίρεση ή διάκριση όσον αφορά τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα.

Εφεξής δε και προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανόηση των θέσεών μου ή των προθέσεών μου, δηλώνω ότι δεν θα μετέχω σε καμία διαδικασία που ενθαρρύνει τα αντίθετα με τα παραπάνω».

Βέλη από Νέα Δημοκρατία: Να πάρει θέση ο Ανδρουλάκης

«Ο Έλληνας μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μπουρχάν Μπαράν αποκαλεί τη μειονότητα τουρκική και την καλεί να συμμετάσχει στις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλαδή αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία. Το ΠΑΣΟΚ καλείται να πάρει θέση: Σέβεται ή όχι την ελληνική νομοθεσία;», έγραψε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει «ντροπή» την αναφορά του σε τουρκική μειονότητα και καλεί τον Νίκο Ανδρουλάκη να πάρει θέση.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη Μπουρχάν Μπαράν σε δημόσια ανάρτησή του, δηλώνει μέλος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» (BTTA Danışma Kurulu), ανακοινώνει τους υποψήφιους ψευδομουφτήδες και καλεί τους Έλληνες μουσουλμάνους να προσέλθουν στις «εκλογές» στις 9/9. Επιπλέον, δηλώνει ευθαρσώς ότι θα σταθεί στο πλευρό εκείνου που θα εκλεγεί!

Είναι ντροπή Έλληνας βουλευτής να αποκαλεί ουσιαστικά τη μειονότητα «τουρκική» και να παρακινεί τους μουσουλμάνους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλαδή αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση: Γιατί κρατάει βουλευτή που αναγνωρίζει τη μειονότητα ως «τουρκική»; Στο ΠΑΣΟΚ σέβονται ή όχι την ελληνική νομοθεσία; Σέβονται ή όχι τη νόμιμη διαδικασία εκλογής μουφτή, την οποία ψήφισε πριν λίγες εβδομάδες η Βουλή;
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top