Υπόθεση Ανδρουλάκη: Πως λειτουργεί το λογισμικό παρακολούθησης Predator

Πρόκειται για ένα από πιο ανεπτυγμένα εργαλεία για παρακολούθηση πολιτικών

Ένα από τα πιο ανεπτυγμένα εργαλεία παρακολούθησης που στοχεύουν κυρίως πολιτικά πρόσωπα είναι το λογισμικό Predator, με το οποίο προσπάθησαν να παγιδέψουν το κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη.

Οι καταγγελίες τους τελευταίους μήνες, σχετικά με το συγκεκριμένο λογισμικό, έχουν αυξηθεί πολύ.

«Υπάρχουν αυτή τη στιγμή χιλιάδες λογαριασμοί που κινδυνεύουν παγκοσμίων. Πολιτικοί, ακτιβιστές ή στελέχη πολύ μεγάλων επιχειρήσεων», τονίζει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Παναγιώτης Πιέρρος, διευθυντής εταιρείας κυβερνοασφάλειας και ανάκτησης δεδομένων.

Ανδρουλάκης: Καταγγέλλει απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του

Ο κ. Πιέρρος αποκαλύπτει ότι έχουν καταγραφεί «χτυπήματα» του λογισμικού αυτού και στη χώρα μας. Με ένα μήνυμα το λογισμικό μπορεί να παραβιάσει κάθε κωδικό και να εξαφανίσει κάθε ίχνος ιδιωτικότητας, εξηγεί.

Η πρόταση Μητσοτάκη στη Φον ντερ Λάιεν για φυσικό αέριο και ηλεκτρικό

«Έχουμε διαχειριστεί περιστατικά με Predator σαν εταιρεία. Είναι μια νέα γενιά λογισμικών, πάρα πολύ δυνατή από πλευράς τεχνολογίας», τόνισε.

Πώς λειτουργεί το κακόβουλο λογισμικό Predator

To Predator λειτουργεί με δόλωμα, το οποίο συνήθως είναι ένας σύνδεσμος, που έρχεται σε μήνυμα.

Με το που πατήσει ο «στόχος» το λινκ, εγκαθίσταται στη συσκευή του το λογισμικό και έτσι το κινητό μετατρέπεται σε σταθμό παρακολούθησης.

Ο επιτιθέμενος έχει πλέον πλήρη πρόσβαση στη συσκευή. Μπορεί να δει βίντεο, φωτογραφίες, μηνύματα, ακόμη και να «κρατήσει» στιγμιότυπα οθόνης.

Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης δεν ξέρει τη Συνθήκη της Λωζάνης, αλλά θα τη μάθει

Μάλιστα, έχει πρόσβαση ακόμη και στην κάμερα και το μικρόφωνο και επομένως μπορεί να καταγράψει ακόμη και τη συνομιλία σε ένα δωμάτιο. 

Το λογισμικό αναπτύχθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, από εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων και φαίνεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί και στην Ευρώπη για την παρακολούθηση πολιτικών προσώπων.

Τον Δεκέμβριο του 2021, Αιγύπτιος πολιτικός είχε καταγγείλει ότι τον παρακολουθούσαν με αυτόν τον τρόπο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top