Μητσοτάκης καλεί τον Ερντογάν να πάρει θέση για τον «χάρτη Μπαχτσελί»

«Τα νησιά καταβροχθίστηκαν από την Τουρκία. Προβοκάτσια ή στόχος;»

Η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού στον χάρτη του Μπαχτσελί - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά από τον Ερντογάν να πάρει θέση για τον χάρτη που παρουσίασε ο κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Νέα πρόκληση: Χάρτης με τουρκική και την… Κρήτη στον εταίρο του Ερντογάν  

Ο χάρτης Μπαχτσελί που παρουσιάζει το μισό Αιγαίο ως τουρκικό έχει προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση της Αθήνας. Με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός ζητά από τον Ερντογάν να πάρει θέση για τις γελοιότητες του κυβερνητικού του εταίρου.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για τον «χάρτη Μπαχτσελί»

«Ρίξτε μια καλή ματιά σε αυτόν τον χάρτη. Η Κρήτη, η Ρόδος, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, όλες «καταβροχθίστηκαν» από την Τουρκία. Όνειρο εξτρεμιστών ή επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Άλλη μια προβοκάτσια ή ο πραγματικός στόχος; Ο πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του σχετικά με τα τελευταία καμώματα του κατώτερου εταίρου του στον συνασπισμό», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

 

 


Υπενθυμίζεται ότι χθες για άλλη μια φορά ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί δυναμίτισε το κλίμα στα ελληνοτουρκικά, καθώς φωτογραφήθηκε με χάρτη που απεικονίζει τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη ως μέρος της Τουρκίας.

Αποκάλυψη Ζεμενίδη στο Star: Ο Ερντογάν θα προσαρτήσει την κατεχόμενη Κύπρο

Τον χάρτη έκανε δώρο στον επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ), η εθνικιστική οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι». Θυμίζουμε ότι ο Μπαχτσελί είναι ουσιαστικά αρχηγός και αυτής της οργάνωσης, ενώ επισκέφθηκε την έδρα των «Γκρίζων Λύκων» και είχε συνάντηση με στελέχη τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top