«Γιατρός για όλους»: Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο

Εισάγεται σήμερα Τρίτη για διήμερη συζήτηση και ψήφιση

Tη διενέργεια απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία επί πληρωμή από τους ασφαλισμένους για να μειωθούν οι λίστες αναμονής προωθεί το υπουργείο Υγείας (4/5/22)

Εισάγεται σήμερα Τρίτη για διήμερη συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας «Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες διατάξεις».

Προσωπικός Γιατρός: 11+1 ερωτήσεις και απαντήσεις

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ενημέρωσε πως θα καταθέσει στην Ολομέλεια την τροπολογία που έχει προαναγγείλει σχετικά με την τιμολόγηση συγκεκριμένων κατηγοριών φαρμάκων.

Μετά τις προτάσεις που έγιναν από τα κόμματα, θα υπάρξουν νομοθετικές βελτιώσεις όπως: στο άρθρο 4 του νομοσχεδίου σχετικά με ορισμένα από τα κριτήρια για τοπικούς παρόχους του ΕΟΠΥΥ.

Για τη σύνθεση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ θα υπάρξει τουλάχιστον μια νομοθετική προσθήκη ρητής μνείας σχετικά για τους θεσμικούς συνομιλητές της Πολιτείας (ΕΣΑμΕΑ, Ένωση Ασθενών κλπ).

«Επεξεργαζόμαστε», είπε ο Υπουργός, «τις προτάσεις για τις οδοντιατρικές υπηρεσίες και επιφυλασσόμεθα για βελτιώσεις των σχετικών διατάξεων. Καθώς και για πρωτοβάθμιες υπηρεσίες φροντίδας μέσω τηλεϊατρικής από δευτεροβάθμιες μονάδες Υγείας για ορισμένες περιοχές.»

Σχετικά με τους πυλώνες του νομοσχεδίου, ο Υπουργός ανέφερε ότι για τον «προσωπικό ιατρό» διαφάνηκε πως υπάρχει μια ευρύτερη συμφωνία επί της αρχής στον θεσμό, καθώς «όλοι αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητά του για αυτό και προσπαθήσαμε και πήγαμε σε ρυθμίσεις που είναι ωφέλιμες για τον πολίτη και θα τις αγκαλιάσει και η επιστημονική κοινότητα χωρίς ανταγωνιστικότητες μεταξύ ειδικών και γενικών ιατρών».

Προσωπικός γιατρός και απογευματινά χειρουργεία: Τι αλλάζει στην Υγεία

Για τα κριτήρια των real-time ελέγχων παροχής και των ποιοτικών υπηρεσιών, ο κ. Πλεύρης δεσμεύτηκε να εξετάσει στην Ολομέλεια τις προτάσεις που έγιναν κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή, τονίζοντας όμως ότι «εμείς πάντως πιστεύουμε στις ΣΔΙΤ». Για τις διατάξεις που αφορούν το «Μητρώο Εγκαυμάτων», είπε ότι είναι πολύ σημαντικό και θα επεκταθεί για τα όλα τα ατυχήματα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top