Η Ελλάδα θα ανακατασκευάσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης

Μητσοτάκης: Καμία χώρα δεν μπορεί ν'αντιμετωπίσει μόνη την ενεργειακή κρίση

Σε μια ακόμα κίνηση αλληλεγγύης προς την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό προχωρά η κυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, που διεξάγεται στη Ρώμη για τα ενεργειακά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως η Ελλάδα θα αναλάβει να ανακατασκευάσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης. 

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση, ο πρωθυπουργός είπε πως καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της αυτή την κρίση, λέγοντας με νόημα πως «οι εθνικές πρωτοβουλίες δεν αρκούν».

Ο ευρωπαϊκός Νότος βάζει «ανάχωμα» στην αύξηση του αερίου

«Χρειάζονται ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες απέναντι στις κερδοσκοπικές τάσεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης, προειδοποιώντας πως  ενεργειακή κρίση μπορεί να ξυπνήσει τον εφιάλτη του λαϊκισμού στην Ευρώπη.

Αρχίζουν ξανά οι έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη για φυσικό αέριο

Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία κατήγγειλε πως οι Ρώσοι βομβάρδισαν το μαιευτήριο της Μαριούπολης στις 9 Μαρτίου, με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να αναρτά βίντεο στον λογαριασμό του στο twitter με το βομβαρδισμένο μαιευτήριο και να γράφει:

«Άμεσο χτύπημα των ρωσικών δυνάμεων στο μαιευτήριο. Άνθρωποι, παιδιά, βρίσκονται κάτω απ’ τα συντρίμμια. Κτηνωδία! Για πόσο ακόμα ο κόσμος θα είναι συνεργός αγνοώντας τον τρόμο; Κλείστε τον εναέριο χώρο τώρα! Σταματήστε τις δολοφονίες! Έχετε τη δύναμη, αλλά φαίνεται πως χάνετε την ανθρωπιά».

Οι Ρώσοι διέψευσαν τις πληροφορίες λέγοντας – δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ - πως «όλες οι έγκυοι και το προσωπικό εκδιώχθηκαν απ’ εκεί» και το μαιευτήριο στη Μαριούπολη της Ουκρανίας «είχε καταληφθεί από το ριζοσπαστικό τάγμα Αζόφ και είχε γίνει η βάση του».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top