Τα πορίσματα των κομμάτων για την εξεταστική επιτροπή  

ΝΔ: Πλήρης διαφάνεια και νομιμότητα - ΣΥΡΙΖΑ: Στη Δικαιοσύνη τα στοιχεία   

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πορίσματα των κομμάτων στην εξεταστική επιτροπής της Βουλής για τη «διερεύνηση της επιχείρησης ολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος»,  την οποία είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και τη σύσταση της οποίας υπερψήφισαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τη σύσταση Εξεταστικής αποφάσισε η Βουλή μετά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ     

Τα πορίσματα των κομμάτων αναφέρουν μεταξύ άλλων:

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό και στη Βουλή λόγω της Όμικρον

ΝΔ

 

Η ΝΔ υποστηρίζει ότι «η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών «Μένουμε Σπίτι-Μένουμε Ασφαλείς» ήταν απολύτως νόμιμη και αναγκαία. Επιπλέον καταρρίφθηκε και η παραμικρή υπόνοια ότι η κυβέρνηση προσπάθησε δήθεν να χρηματοδοτήσει τα Μέσα Ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας χρησιμοποιώντας ως μέσο την εκστρατεία ενημέρωσης για να τα επηρεάσει θετικά προς αυτήν. Σε ό,τι αφορά την καμπάνια για τους εμβολιασμούς αποδείχθηκε περίτρανα ότι έγινε με πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα χωρίς οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση για τον αποκλεισμό κάποιου».

 

ΣΥΡΙΖΑ

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, «προτείνει στην Επιτροπή, και δι’ αυτής και στην Ολομέλεια, τη διαβίβαση όλων των στοιχείων που έχουν προκύψει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, προκειμένου εκείνες να ερευνήσουν περαιτέρω με πλήρη τρόπο και σε πλήρη έκταση όλα τα στοιχεία που έχουν ήδη αναδειχθεί και θεμελιώνουν την ύπαρξη ποινικών ευθυνών. Όχι μόνο για την λίστα Πέτσα αλλά και για όλους τους εμπλεκόμενους». 

 

ΚΙΝΑΛ

 

Το ΚΙΝΑΛ ισχυρίζεται στο πόρισμα ότι, «ως προς το πρώτο σκέλος του αντικειμένου της Εξεταστικής Επιτροπής που περιλαμβάνει τις λεγόμενες “Λίστες Πέτσα 1 και 2”, δεν μπορεί να υποστηριχθεί ο ισχυρισμός της συμπολίτευσης ότι δεν υπήρξε αθέμιτη παρέμβαση στην τελική κατάρτιση του καταλόγου των επιλεγέντων ΜΜΕ».

 

ΚΚΕ

 

Το πόρισμα του ΚΚΕ αναφέρει ότι «προκύπτουν τουλάχιστον σοβαρές πολιτικές ευθύνες τόσο όσον αφορά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή όσο και για την ουσία των ερευνώμενων πράξεων. Η έκταση και η βαρύτητα αυτών των ευθυνών χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, παίρνοντας υπόψη και τις συνθήκες των εργασιών της Επιτροπής που δεν επέτρεψαν την ουσιαστική και σε βάθος έρευνα».

 

Το ΜέΡΑ 25 δεν κατέθεσε πόρισμα καθώς είχε αποχωρήσει από τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής, ενώ η Ελληνική Λύση έχει ζητήσει να κατατεθούν  τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη,    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top