Κορωνοϊός: Στη μάχη και οι ιδιωτικές κλινικές– Θα δώσουν κλίνες ΜΕΘ στο ΕΣΥ

Τι συζήτησε ο Θάνος Πλεύρης με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών

Στα όρια τους τα νοσοκομεία, αφού οι ΜΕΘ έχουν γεμίσει ασφυκτικά - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού μπαίνουν και οι ιδιωτικές κλινικές, καθώς το τέταρτο κύμα της πανδημίας πλήττει με σφοδρότητα τη χώρα μας και οι νοσηλείες ασθενών αυξάνονται διαδραματικά.

Εικόνες πολέμου στα νοσοκομεία - Γεμίζουν οι ΜΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Αττική

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε σήμερα το βράδυ τηλεδιάσκεψη με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, προκειμένου να επικαιροποιήσουν το πλαίσιο συνεργασίας Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα. Η συνεργασία του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό τομέα αφορά στην παροχή του συνόλου των ελεύθερων κλινών ΜΕΘ από τις ιδιωτικές Κλινικές στη διαχείριση του ΕΚΑΒ, στην παροχή αυτοτελών δομών για ασθενείς Covid, καθώς και στην παροχή κλινών για Covid άλλα και λοιπά περιστατικών.  

Συγκεκριμένα, εκτός από τις κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται σε περιστατικά του ΕΣΥ, ήδη στην Θεσσαλονίκη έχουν διατεθεί πάνω από 200 κλίνες για περιστατικά Covid και πάνω 100 κλίνες για λοιπά περιστατικά. Στη Θεσσαλία, έχουν διατεθεί άνω των 200 κλινών για περιστατικά Covid και άνω των 150 για λοιπά περιστατικά.

Οι ιδιωτικές Κλινικές διαβεβαίωσαν ότι θα ανταποκριθούν στις ανάγκες της Πολιτείας για επιπλέον κλίνες για Covid και λοιπά περιστατικά, τόσο στην Αττική όσο και σε όλες τις άλλες περιφέρειες, όταν κριθεί απαραίτητο. Επιπλέον, θα υπάρξει και Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλειο (ΚΕΝ) για τη διαχείριση περιστατικών Covid  απευθείας από ιδιωτικές Κλινικές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top