Απάντηση Οικονόμου σε Τσίπρα για τις βάσεις: Τυφλά αντικυβερνητική στάση

Πώς αντέδρασε στην αναφορά στην οικογένεια του πρωθυπουργού  

Γιάννης Οικονόμου

Στην αντεπίθεση πέρασε η κυβέρνηση, με δήλωση του Γιάννη Οικονόμου, σχετικά με τη δριμεία κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την ελάχιστη βάση εισαγωγής, μετά τη σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας  για το ποιοι μαθητές εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.   «Εκφράζει έναν μηχανισμό που απλώς λαχταρά την εξουσία. Για αυτό και η στάση του δεν είναι αντιπολιτευτική. Αλλά τυφλά αντικυβερνητική. Λέει όχι σε όλα και ναι στο τίποτα» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Βάσεις 2021: 13.000 μόρια άνοδος σε σχολή του ΑΠΘ - Πώς κινήθηκαν

O κυβερνητικός εκπρόσωπος επέκρινε τον κ. Τσίπρα και για την αναφορά του στην οικογένεια του πρωθυπουργού. 

Βάσεις 2021: Στην Ιατρική ο 18χρονος που έχασε τους γονείς του από κορωνοϊό

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε συγκεκριμένα:       

«Για πολλοστή φορά ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει ότι δεν κατανοεί τις  προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας. 

Εκφράζει έναν μηχανισμό που απλώς λαχταρά την εξουσία. Για αυτό και η στάση του δεν είναι αντιπολιτευτική. Αλλά τυφλά αντικυβερνητική. Λέει όχι σε όλα και ναι στο τίποτα. Όταν, όμως, θέλεις να βοηθήσεις τους πολίτες, τους λες την αλήθεια. Ενώ όταν επιχειρείς να  βοηθήσεις  τον εαυτό σου, τους λες αυτό που θέλουν να ακούσουν. Ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει δυστυχώς το δεύτερο. Και αυτή είναι η αιτία που επιμένει να υποστηρίζει το αδιέξοδο του χθες, με τα χιλιάδες παιδιά να καταλήγουν σε σχολές που στην πραγματικότητα δεν επιθυμούν και σε τμήματα από όπου πότε δεν αποφοιτούν.

Ο δρόμος που ανοίξαμε με τη μεταρρύθμισή δίνει δύναμη και κύρος στα ελληνικά πανεπιστήμια, δίνει σημασία και αξία στις σπουδές. Και, ταυτόχρονα, αναβαθμίζει τα δημόσια ΙΕΚ ώστε να προσφέρουν στους νέους γνώση και  επαγγελματική σιγουριά. 

Υ.Γ. Οι αναφορές στην οικογένεια του Πρωθυπουργού είναι χαρακτηριστικές της αντίληψής του για την πολιτική. Ο Πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία έχουν αποφασίσει να μην ασχολούνται με τη γυναίκα και τα παιδιά του κ. Τσίπρα. Θα επιμείνουμε σ αυτό. Είναι θέμα ηθικής και πολιτικής τιμής».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top