Πόθεν έσχες Πολάκη: Κόντρα με τη ΝΔ για την εταιρεία της συζύγου του   

«Διορία» από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ για να ανακαλέσει    

Παύλος Πολάκης

Κόντρα της ΝΔ με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη προκάλεσε η χθεσινή δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του τελευταίου, με το κυβερνών κόμμα να σχολιάζει ότι «ο κ. Πολάκης που αρέσκεται να κάνει καταγγελίες περί δήθεν ψευδών δηλώσεων πόθεν έσχες πολιτικών του αντιπάλων, όπως προκύπτει από τη δική του δήλωση παραβιάζει το νόμο, αφού η εταιρεία της συζύγου του, αν και λειτουργεί από το 2004, δηλώνεται για πρώτη φορά το 2019. Γιατί; Ήθελε να κρύψει κάτι;».

Πόθεν έσχες: Οι πλούσιοι και οι φτωχοί της Βουλής 

Ο κ. Πολάκης με ανάρτησή του υποστήριξε ότι αφού έπαψε να είναι αναπληρωτής υπουργός «άνοιξε» και πάλι τα λογιστικά του βιβλία το 2019 και συνέχισε να ασκεί το επάγγελμα του χειρουργού, σύμφωνα με τον νόμο, όπως υποστηρίζει, ο οποίος το επιτρέπει σε βουλευτές αλλά όχι σε υπουργούς.

Με νέα ανάρτηση στο facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη ΝΔ να ανακαλέσει, μέχρι σήμερα στις  4 μ.μ. τα περί παρανομιών και να ζητήσει συγνώμη αλλιώς «ο εξευτελισμός σας δεν θα έχει προηγούμενο και θα πληρώσετε τα μαλλιά της κεφαλής σας». 

 

Ο κ. Πολάκης στην ανάρτηση υποστηρίζει και ότι πρόκειται  για «απελπισμένη προσπάθεια» της ΝΔ να κρύψει τις «πομπές του πρωθυπουργικού ζεύγους για τη γαλλική offshore και το ψεύτικο πόθεν έσχες».

Μπούρας: Διαψεύδει Πολάκη και Τσίπρα για το πόθεν έσχες του Μητσοτάκη

Απαντώντας το βράδυ της Παρασκευής η ΝΔ αναφέρει: 

«Ο κ.Πολάκης επανέρχεται με το γνωστό ύφος του και απειλεί. Ας αφήσει λοιπόν κατά μέρος τις απειλές και ας απαντήσει ευθέως: Είναι αλήθεια ή όχι ότι στο πλαίσιο του επανελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των ετών 2015-2018, ο ορκωτός ελεγκτής που είχε αναλάβει τον έλεγχο του κ. Πολάκη διαπίστωσε ότι στις δηλώσεις του δεν εμφανιζόταν η ατομική επιχείρηση της συζύγου του; Είναι αλήθεια ή όχι ότι του εστάλησαν αρμοδίως σχετικές παρατηρήσεις τον Οκτώβριο του 2020 κατόπιν των οποίων τον Μάρτιο του 2021 υπέβαλε τροποποιητική δήλωση, δηλώνοντας αναδρομικά την ατομική επιχείρηση της συζύγου του; Είναι αλήθεια ή όχι ότι η Επιτροπή έθεσε τη δήλωση του στο αρχείο στις 23.6.2021, όπως έκανε και με άλλες υποθέσεις, κατόπιν της συμμόρφωσης του αυτής; Πώς λοιπόν ο κ.Πολάκης έχει κάνει σημαία τα πόθεν έσχες άλλων, όταν ο ίδιος είχε στο δικό του σημαντικές παραλείψεις κατά παράβαση του νόμου; Εκτός αν έχει όντως πιστέψει ότι είναι μια κατηγορία μόνος του: να κουνάει το δάχτυλο σε όλους δίχως να δίνει λόγο σε κανέναν. Όπως ακριβώς κάνει και με το θέμα του εμβολιασμού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top