Ποινική δίωξη σε λιβανέζικη εταιρεία μετά από μήνυση Καλογρίτσα

Πώς συνδέεται η δίωξη με την υπόθεση του Νίκου Παππά 

Χρήστος Καλογρίτσας

Ποινική δίωξη για απάτη επί δικαστηρίω και ψευδορκία ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων της λιβανέζικης κατασκευαστικής εταιρείας CCC μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.

Με την αναφορά του ο Καλογρίτσας στρεφόταν κατά των υπευθύνων της λιβανέζικης εταιρείας υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία που είχε συναφθεί μεταξύ της εταιρείας CCC και της εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ, συμφερόντων του συγκεκριμένου επιχειρηματία ήταν εικονική. Συνέδεε ευθέως την επίμαχη συμφωνία με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016 αποδίδοντας  κεντρικό ρόλο στον τότε υπουργό Νίκο Παππά.

 

Προανακριτική: Ποια ήταν η διαδρομή των 3 εκατ. ευρώ ρωτά η ΝΔ   
 

Πρόκειται για την ίδια αναφορά που οδήγησε να διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή και να ασκηθεί πριν από λίγες ημέρες ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού Νίκου Παππά για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπεται ο Ν. Παππάς για παράβαση καθήκοντος 


 
Το σκέλος Παππά θα διερευνηθεί με βάση τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών από το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, ενώ η δικογραφία για τους καταμηνυόμενους επιχειρηματίες θα ερευνηθεί από την τακτική δικαιοσύνη.

Παππάς για την παραπομπή του: Η ΝΔ ολοκλήρωσε την... τούμπα της  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top