Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο στα σχολεία

Αγγλικά σε όλα τα νηπιαγωγεία ένας από τους στόχους της κυβέρνησης

«Το νηπιαγωγείο πλέον θα είναι από τεσσάρων ετών σε όλη τη χώρα, από τα πέντε έτη, που ίσχυε πριν από μερικά χρόνια», είπε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας για τις αλλαγές στα σχολεία από τον Σεπτέβριο

Για τις αλλαγές στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο μίλησε η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στην υποχρεωτική φοίτηση από τεσσάρων ετών στο νηπιαγωγείο, αλλά και την πρώτη γνωριμία των παιδιών με την αγγλική γλώσσα.

«Το νηπιαγωγείο πλέον θα είναι από τεσσάρων ετών σε όλη τη χώρα, από τα πέντε έτη, που ίσχυε πριν από μερικά χρόνια», είπε η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον RealFm 97,8, σημειώνοντας πως οι χώρες, που έχουν τα καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα είναι χώρες που συστηματικά τις περισσότερες φορές ξεκινούν το νηπιαγωγείο από πιο νωρίς.

Κεραμέως: Δεκτά όλα τα παιδιά τεσσάρων ετών στα νηπιαγωγεία από Σεπτέμβρη

«Τα χρόνια αυτά είναι εξαιρετικά κρίσιμα για να δώσουμε περισσότερα εφόδια στα παιδιά μας», σημείωσε, ενώ προανήγγειλε ότι θα προστεθούν και δραστηριότητες στην αγγλική γλώσσα σε όλα τα νηπιαγωγεία της χώρας.

Κεραμέως προς μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς: «Πες την ιδέα σου!»

«Θα το πω όπως ακριβώς το νιώθω, γιατί μόνο στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία να γίνονται δραστηριότητες στα αγγλικά και όχι και σε κάθε δημόσιο νηπιαγωγείο της χώρας;» αναρωτήθηκε. 

Διπλασιάζεται ο αριθμός πρότυπων και πειραματικών σχολείων

Παράλληλα, από τον Σεπτέμβριο ο αριθμός των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, που λειτουργούν σήμερα, θα διπλασιαστεί. 

«Πλέον, θα έχουμε 112 πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Οι εξετάσεις για τα πρότυπα είναι στις 28 Ιουνίου και τώρα που μιλάμε τρέχουν οι αιτήσεις, ενώ οι αιτήσεις για τα πειραματικά σχολεία τρέχουν, επίσης, και η κλήρωση θα γίνει στις 24 Ιουνίου», σημείωσε.

Αναφερόμενη η υπουργός Παιδείας στα νέα προγράμματα σπουδών, είπε πως ετοιμάζονται 453 νέα: «Έχουμε προγράμματα σπουδών που είναι σε μερικές περιπτώσεις του 1998. Ετοιμάζουμε νέα προγράμματα λοιπόν, που θα οδηγήσουν σε νέα βιβλία».

Αλλαγές έρχονται και στις φοιτητικές εκλογές στα πανεπιστήμια. Στόχος της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στην προεκλογική δέσμευση για ενιαίο ψηφοδέλτιο των υποψηφίων, ανεξαρτήτως κομματικών παρατάξεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top