Κικίλιας: Στη μάχη για τον εμβολιασμό και οι ιδιώτες γιατροί

Εξετάζεται αυτό το ενδεχόμενο για ένα πιο «εύκολο» εμβόλιο

Tι είχε ανακοινώσει για τα κρούσματα της μετάλλαξης του κορωνοϊού στην Ελλάδα ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας  

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη είχε σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Αντικείμενο της συνάντησής τους ήταν η συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών στους εμβολιασμούς κατά της Covid- 19.

Κικίλιας: 26 κρούσματα μεταλλάξεων Covid-19 μέχρι τώρα στην Ελλάδα! 

«Θεωρούμε ότι έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες και σήμερα σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν εμβολιαστικά κέντρα. Ο εμβολιασμός γίνεται ικανοποιητικά. Προφανώς το επόμενο χρονικό διάστημα με ένα σημαντικό αριθμό εμβολίων που έρχονται στη χώρα, όλοι θα μπούμε σε αυτή την εθνική προσπάθεια» είπε ο Γιώργος Πατούλης.

Γιώργος Πατούλης - Βασίλης Κικίλιας

Γιώργος Πατούλης - Βασίλης Κικίλιας

Ο υπουργός Υγείας είπε από την πλευρά του ότι αναγνωρίζοντας τον ρόλο και τη μάχη που έχουν δώσει οι γιατροί μας σε όλα τα επίπεδα,  η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προέταξε έτσι, ώστε οι συνάδελφοι να εμβολιαστούν πρώτοι και να μπορέσουν να συνεχίσουν να δίνουν τις μάχες τους σε όλα τα επίπεδα.

«Επεξεργαζόμαστε τη δυνατότητα, η οποία θα υπάρξει σε επόμενο χρονικό διάστημα με ένα πιο “εύκολο” εμβόλιο, να εμπλακούν οι ιδιώτες ιατροί στον εμβολιασμό των συμπολιτών μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν, να διευκολύνουμε αυτή τη διαδικασία και να βοηθήσουμε» είπε ο Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι όσο θα αυξάνονται οι δόσεις, θα εμπλέκεται όλο και μεγαλύτερος αριθμό εμβολιαστών.

Το υγειονομικό μας σύστημα βεβαίως έχει παλέψει πάρα πολύ όλο αυτό το χρονικό διάστημα, αλλά σε αυτή την τεράστια υγειονομική επιχείρηση που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στη χώρα, με αλληλεγγύη και ομαδικό πνεύμα θα εργαστούμε όλοι μαζί και είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε, κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top