Αντίστροφη μέτρηση για τις διερευνητικές: Ενημέρωση Δένδια στα κόμματα  

Οι απειλές του Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας ενώπιον του Μάας 

Σε μια εβδομάδα Ελλάδα και Τουρκία επιστρέφουν στο τραπέζι του διαλόγου, μετά από σχεδόν πέντε χρόνια. Η Αθήνα ξεκαθαρίζει προς όλους ότι η ατζέντα των διερευνητικών επαφών περιλαμβάνει μόνο την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, με την Άγκυρα να αντιδρά και να εκτοξεύει νέες απειλές, με τις «πλάτες» του Βερολίνου.

Δένδιας: Διερευνητικές με Τουρκία με βάση το Διεθνές Δίκαιο

«Υποδεχόμαστε αυτήν την έναρξη των επαφών γνωρίζοντας ότι το μοναδικό θέμα που φέρνει ουσιαστικά μεγάλες εντάσεις στη σχέση μας με τη γείτονα χώρα, τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών σε Αιγαίο και σε Ανατολική Μεσόγειο αλλά και με ελπίδες που δοκιμάζονται στο ρεαλισμό αλλά και χωρίς ψευδαισθήσεις που πέφτουν στο κενό» κατέστησε σαφές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους βουλευτές της ΝΔ μέσω τηλεδιάσκεψης.    

Διερευνητικές Ελλάδας - Τουρκίας: Ξεκινούν 25 Ιανουαρίου!                  

Η ΑΓΚΥΡΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ  ΠΑΛΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ 

Το «ζέσταμα» για τις διερευνητικές επαφές βρίσκει την Τουρκία να ψάχνει φίλους και «διαιτητές»  εντός της Ευρώπης και για μία ακόμη φορά στη Γερμανία.  

Μόλις μία  εβδομάδα πριν την επανέναρξη του ελληνοτουρκικού διαλόγου ο Γερμανός ΥΠΕΞ επέλεξε να πάει στην Άγκυρα, χωρίς στάση στην Αθήνα. 

«Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι σκοπεύετε να ξεκινήσετε ξανά συζητήσεις με την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα, υπό το φως των διερευνητικών στην Μεσόγειο» δήλωσε από την Άγκυρα ο  Χάικο Μάας.  

Ο Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 

«Ναι» στις διερευνητικές με μοναδικό αντικείμενο την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών είπαν οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αφού ενημερώθηκαν σχετικά από τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top