Μητσοτάκης: Καθήκον όλων αλληλεγγύη στον αδύναμο και προστασία της υγείας  

Τι είπε ο πρωθυπουργός στον χριστουγεννιάτικο τηλεμαραθώνιο της ΟΝΝΕΔ 

«Η αλληλεγγύη προς τον πιο αδύναμο αλλά και η προστασία της δημόσιας υγείας είναι καθήκοντα όλων», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την παρέμβασή του στον χριστουγεννιάτικο τηλεμαραθώνιο της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ ΝΔΦΚ.

Μητσοτάκης: Ξεκινούν στις 27 Δεκεμβρίου οι εμβολιασμοί

«Είναι καθήκοντα που συμβαδίζουν» επισήμανε και χαρακτήρισε εύστοχη την πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ να διοργανώσει αυτόν τον τηλεμαραθώνιο με σκοπό την ενίσχυση των αστέγων. Είπε επίσης πως είναι «εξαιρετικά ακριβές και εξαιρετικά επίκαιρο το σύνθημα “Μαζί από απόσταση”» που έχει επιλεγεί και αξίζει αυτή η προσπάθεια να πετύχει.

Ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στους πρωταγωνιστές της προσπάθειας τονίζοντας ότι «για 
ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι οι νέοι της ΝΔ, μπορείτε να γίνετε μια γέφυρα με την κοινωνία. Με τις επιλογές σας αποδεικνύετε ότι διαβάζετε και πολύ καλά τα μηνύματα της κοινωνίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε επίσης ότι είναι και ο ίδιος ένας από τους αναγνώστες της ΣΧΕΔΙΑΣ την οποία χαρακτήρισε εμβληματικό έντυπο, «το οποίο πωλούν ευάλωτοι συμπολίτες μας πιάνοντας έτσι το νήμα μιας καλύτερης ζωής». Προσέθεσε πως είναι πολύ σημαντικό που με την πρωτοβουλία αυτή «ενισχύεται το υπνωτήριο των αστέγων των Γιατρών του Κόσμου. Το ίδιο ισχύει και για τα δείπνα αγάπης που εδώ και έξι χρόνια προσφέρουν τροφή αλλά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στους αστέγους».

Ανάρτηση Μητσοτάκη με τον Αντετοκούνμπο για Covid-19 και μέτρα    

O πρωθυπουργός ανέφερε επίσης, μεταξύ άλλων:
 
Η κοινωνική δράση και ο εθελοντισμός είναι ο δικός μας ακτιβισμός, είναι στον πυρήνα της ιδεολογίας μας και πρέπει να υπηρετούμε αυτές τις δράσεις με υπηρηφάνεια.

Προβάλλει μπροστά μας και το στοίχημα του μαζικού εμβολιασμού και είμαι βέβαια οι ΟΝΝΕΔίτες  θα είναι στην πρώτη γραμμή.

Πρέπει η ματιά μας να στρέφεται σε αυτόυς που το έχουν περισσότερη ανάγκη και αυτά τα χριστούγεννα  φάνηκε πόση σημασία έχει αυτό.

Φάνηκε ότι έχουμε αποθέματα αλληλεγγύης και αντοχής καθώς περάσαμε και περνάμε μια πρωτοφανή κρίση.

Πιστεύω στην δύναμη της καλής πράξης και οι πρωτοβουλίες νοιαξίματος για τους συμπολίτες μας μας κάνει καλύτερους ανθρώπους και συμπληρώνουμε τις πρωτοβουλίες του κράτους.

Η ΟΝΝΕΔ δραστηριοποιείται ως εκπρόσωπος της κοινωνίας των πολιτών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top