Σκυλακάκης: Η έξοδος από το lockdown θα γίνει όπως τον Μάιο

«Οι επόμενοι 4-5 μήνες θα είναι δύσκολοι»

«Από το lockdown θα βγούμε με εφαρμογή αναλογική με αυτή, που κάναμε τον περασμένο Μάιο», είπε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο Mega, ξεκαθάρισε πως όσο συνεχίζεται το lockdown θα συνεχίζεται και το πακέτο των μέτρων στήριξης και πρόσθεσε: «Όταν αρχίσουν να βγαίνουν οι επιχειρήσεις από το lockdown, θα σταματήσουν σταδιακά οι αναστολές και θα πάμε σε μια κάποια πιο φυσιολογική κατάσταση. Κάθε εβδομάδα lockdown πιέζει ακόμα περισσότερο την οικονομία. Το έλεγα από την αρχή ότι έπρεπε να φυλάξουμε δυνάμεις από την αρχή τις κρίσεις. Καταφέρουμε να έχουμε δυνάμεις, για να μπορέσουμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος της κρίσης».

Lockdown: Η πιο κρίσιμη εβδομάδα για το πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επόμενοι 4-5 μήνες, θα είναι «δύσκολοι» από πολλές πλευρές: «Από τη μία έχουμε τα δημοσιονομικά που καλύπτουμε δαπάνες χωρίς τα αντίστοιχα έσοδα. Παράλληλα όλοι κουράζονται, ψυχολογικά και οικονομικά από το lockdown. Χάνονται άνθρωποι. Δύσκολη εποχή που χρειάζεται σύνεση, σωφροσύνη και αυτοσυγκράτηση, για να την ξεπεράσουμε».

«Όλες οι αλλαγές στην φορολογία έχουν και δημοσιονομικό κόστος μόνιμο. Ότι έχει μόνιμο δημοσιονομικό κόστος δεν είναι στο τραπέζι τώρα, γιατί έχουμε την κρίση του Covid. Έχουμε ελευθερία δημοσιονομική υπό τον όρο να μην λαμβάνουμε μόνιμα μέτρα. Θα αξιολογήσουμε αυτά τα τμήματα του σχείου Πισσαρίδη, μετά τον Μάρτιο-Απρίλιο, που υπολογίζουμε ότι με τη βοήθεια των εμβολίων θα τελειώσει το οξύτατο κομμάτι της κρίσης και θα μπούμε στην σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας», τόνισε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top