Έντονες αντιδράσεις από δημοσίευμα της Αυγής για τους τάφους για κορωνοϊό

Η απάντησης της Νέας Δημοκρατίας

Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε, με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Αυγή».

Η εφημερίδα ανέβασε στον λογαριασμό της στο twitter την είδηση για τη δημιουργία νέων θέσεων τάφων σε κοιμητήριο στις Σέρρες, λόγω κορωνοϊού, με το σχόλιο, «ίσως χρειαστούν κι άλλοι»

Αυγή σχόλιο για τάφους κορωνοϊού

Το σχόλιο της Αυγής «ίσως χρειαστούν και άλλοι» στο twitter, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις

Λίγο αργότερα, ακολούθησε και νέο σχόλιο, αναφορικά με καταγγελίες γραφείων τελετών για έλλειψη ψυγείων. «Το Μπέργκαμο δε φαντάζει πια μακριά», έγραψε η Αυγή στο twitter.

To νέο σχόλιο της Αυγής για κορωνοϊό που προκάλεσε αντιδράσεις

Λίγη ώρα μετά το πρώτο σχόλιο, για τους τάφους στις Σέρρες, η Αυγή έκανε και νέο σχόλιο, γράφοντας «Το Μπέργκαμο δε φαντάζει πια μακριά»

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας ήταν έντονη, μιλώντας για αθλιότητα και για «πολιτικές υαίνες».

«Σήμερα η Αυγή ξεπέρασε τον εαυτό της. Σε αθλιότητα. Δεν σέβονται ούτε την αγωνία των ανθρώπων, ούτε τον πόνο τους μπροστά στον ίδιο τον θάνατο. Σαν πολιτικές ύαινες περιμένουν θύματα μήπως και τραφούν πολιτικά. Η κοινωνία τους έχει γυρίσει την πλάτη, η Ιστορία θα τους καταγράψει στις μαύρες σελίδες της», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Με νέα ανάρτησή της η Αυγή έκανε λόγο για λάθος κεκτημένης ταχύτητας και επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία.

«Η ανάρτηση διαγράφηκε και ακολούθησε νέο tweet μας στο οποίο αναφέραμε: “Ζητούμε συγγνώμη από το αναγνωστικό μας κοινό, καθώς νωρίτερα ανεβάσαμε (λόγω κεκτημένης ταχύτητας) ένα tweet με μια φράση, που δημιουργεί λαθεμένες εντυπώσεις σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία”», έγραψε η Αυγή, λέγοντας πως «οι ιθύνοντες του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ, που ενεργοποίησαν ξανά τους πρόθυμους της “Λίστας Πέτσα”».

Η συγγνώμη της Αυγής για το σχόλιο για τους τάφους στις Σέρρες λόγω κορωνοϊού

Η συγγνώμη της Αυγής για το σχόλιο για τους τάφους στις Σέρρες λόγω κορωνοϊού

Για το σχόλιο της Αυγής υπήρξαν πολλά αρνητικά σχόλια και από χρήστες του twitter.

Γιαννούλης: Η κυβέρνηση φταίει για τους νεκρούς - Νέα απάντηση από ΝΔ

Νέο λάδι στη φωτιά έριξε ο Χρήστος Γιαννούλης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για τους θανάτους από κορωνοϊό στη χώρα μας.

«Η κυβέρνηση να σοβαρευτεί. Πρόκειται για ανίκανη κυβέρνηση που εγκληματεί κατά των πολιτών, αφήστε τα μελοδράματα. Η Αυγή δεν φταίει για τους θανάτους. Για τους θανάτους φταίει η κυβέρνηση», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Στον κ. Γιαννούλη απάντησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Λοβέρδος, ο οποίος του είπε: «Η κυβέρνηση φταίει για τους θανάτους; Σοβαρολογείτε;». «Ναι, βεβαίως. Όταν δεν προσλαμβάνει γιατρούς», αποκρίθηκε ο κ. Γιαννούλης.

Η Νέα Δημοκρατία επανήλθε στο θέμα με νέα ανακοίνωση, τονίζοντας πως «για όσους πίστεψαν ότι το παιχνίδι Τσίπρα με τα νούμερα των νεκρών ήταν αστοχία, ή ότι η χθεσινή αθλιότητα της Αυγής έγινε κατά λάθος, ήρθε σήμερα ο κ. Γιαννούλης να άρει κάθε αμφιβολία».

Βουλευτές της ΝΔ ζητούν παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ

Να πάρει θέση η ΕΣΗΕΑ για το δημοσίευμα της Αυγής ζητούν με επιστολής τους τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που φέρουν τη δημοσιογραφική ιδιοτήτα.

Όπως τονίζουν οι κ. Μαρκόπουλος, Βούλτεψη και Λοβέρδος, η εφημερίδα χρησιμοποίησε για λόγους καθαρής κομματικής ιδιοτέλειας τις επιπτώσεις της πανδημίας στις Σέρρες, προβάλλοντας μακάβριες εικόνες και σχόλια για τάφους και νεκρούς, εργαλειοποιώντας έτσι την κρίση και προκαλώντας σύγχυση στον κόσμο που δίνει τη δική του μάχη.

Το αποτροπιαστικό αυτό γεγονός προσβάλλει την μνήμη των νεκρών, θίγει βάναυσα το δημοσιογραφικό λειτούργημα, συσκοτίζει την αλήθεια, αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη και αποδυναμώνει την κοινή προσπάθεια να επικεντρωθούμε όλοι στην κοινή πορεία για την τελική νίκη επί της πανδημίας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top