Το Σάββατο οι ανακοινώσεις Κεραμέως για τα δημοτικά σχολεία

Δεν έχει ολοκληρωθεί η συνεδρίαση των εμπειρογνωμώνων

Το Σάββατο 14 Nοεμβρίου θα γίνουν τελικά οι ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, για το αν τελικά θα κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία στο πλαίσιο των νέων μέτρων που επιβάλλονται για τον περιορισμό της πανδημίας.

Lockdown: Κλείνουν και τα δημοτικά σε όλη τη χώρα

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας αναμενόταν να γίνει και η ενημέρωση για τα σχολεία, ωστόσο, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η συνεδρίαση των εμπειρογνωμώνων. Συνεπώς, αφού καταθέσει την πρότασή της η επιτροπή, θα συνεδριάσει η κυβέρνηση για τις τελικές αποφάσεις. 

Στη χώρα μας μαθήματα εξ αποστάσεως γίνονται σε γυμνάσια, λύκεια και πανεπιστήμια και μόνο στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία τα μαθήματα γίνονται δια ζώσης. 

Αύριο μένει να μάθουμε λοιπόν, εκτός από τα δημοτικά, τι θα γίνει με τα νηπιαγωγεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Αναμένεται να γίνουν διευκρινήσεις για το εάν η πιθανή απόφαση για το κλείσιμο των δημοτικών θα αφορά και στα νηπιαγωγεία, τα οποία εντάσσονται πλέον στην υποχρεωτική εκπαίδευση, ενώ μένει να διευκρινιστεί τι θα γίνει και με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Πώς θα γίνουν τα μαθήματα αν κλείσουν τα δημοτικά

Πάντως, εάν τελικά ληφθεί η απόφαση για κλείσιμο, τα μαθήματα των μικρών μαθητών στο δημοτικό θα κινηθούν σε δύο επίπεδα: Εκπαιδευτική τηλεόραση και τηλεκπαίδευση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top