Και με τον Πρόεδρο της Γερμανίας συναντήθηκε ο Δένδιας στο Βερολίνο 

Στο επίκεντρο Τουρκία και Ανατολική Μεσόγειος  

To video του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του Star για τίς τουρκικές προκλήσεις και τη συνάντηση Δένδια - Σόιμπλε στο Βερολίνο

Και με τον Πρόεδρο της Γερμανίας Φ. Β. Σταινμάιερ συναντήθηκε εκτός αρχικού προγράμματος ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο Βερολίνο, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού από την πλευρά της συγκεκριμένης χώρας. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και φυσικά η στάση της Τουρκίας.  

 

 Επιστολή στον Νίκο Δένδια: Ο ΙCAO αδειάζει τον Ερντογάν

«Έγινα δεκτός από τον Πρόεδρο της Γερμανίας, Frank-Walter Steinmeier, με τον οποίο συζητήσαμε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο» έγραψε ο Υπουργός Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter. 

Προηγουμένως ο κ. Δένδιας είχε σειρά και άλλων συναντήσεων στο Βερολίνο, όπως με τον πρόεδρο του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Με τον Σόιμπλε συναντήθηκε ο Δένδιας

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν περιφερειακά θέματα και η διμερής συνεργασία. 

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ συναντήθηκε ακόμη με τον βουλευτή του Κόμματος των Πρασίνων & αρμόδιο για τις Eξωτερικές Σχέσεις, M.Sarrazin, όπως επίσης με τον Κοινοβουλευτικό Υφυπουργό  Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας, Th.Rachel. 

Ο κ. Δένδιας αναμένεται να συναντηθεί και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χ. Μάας, με τον οποίο η  προγραμματισμένη μεσημβρινή συνάντηση αναβλήθηκε λόγω απρόοπτου κωλύματος  του Γερμανού ΥΠΕΞ.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top