Πιο κοντά από ποτέ στο Καστελόριζο το Oruc Reis - Πλησίασε τα 14 ν.μ.

Αποκλειστικό Star: Φρεγάτα περιπολεί στην Κάρπαθο

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι με το Oruc Reis να έχει βάλει πλώρη για το Καστελλόριζο, καθώς τις τελευταίες ώρες «ξυρίζει» την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Η ελληνική πλευρά φαίνεται να αντιμετωπίζει με ψυχραιμία τα τερτίπια του Ερντογάν.

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Αντώνης Αντωνόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star, τις τελευταίες ώρες το Oruc Reis πλέει σε απόσταση λιγότερο από 14 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά από το Καστελόριζο, με την «καυτή ανάσα» των ελληνικών φρεγατών στο σβέρκο του. Μάλιστα, ο πλους του σε συνδυασμό με την ταχύτητα που αναπτύσσει  παραπέμπει σε διεξαγωγή ερευνών, ενώ λίγο μετά το μεσημέρι, πήρε δυτική κατεύθυνση προς την Στρογγυλή φθάνοντας πιο κοντά από ποτέ στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου, όχι μόνο από την τελευταία εβδομάδα, αλλά και από την αρχή της ελληνο-τουρκικής κρίσης.

Παναγιωτόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις προστατεύουν την εδαφική κυριαρχία μας

Το τουρκικό γεωτρύπανο συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία και σύμφωνα με την παράνομη τουρκική navtex που εκπνέει σε τέσσερις μέρες, μπορεί να βρεθεί έως και 6,5 μίλια από το Καστελόριζο.

Πλησιάζει στα όρια της παράνομης Navtex το Oruc Reis

Η κυβέρνηση, ωστόσο, έχει στείλει ξεκάθαρο μήνυμα με ότι και αυτό σημαίνει, πώς μια τέτοια ενέργεια από την τουρκική πλευρά παραβιάζει τις ελληνικές  κόκκινες γραμμές.

Σε πλήρη ετοιμότητα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Δείτε στο βίντεο τις αποκλειστικές εικόνες που εξασφάλισε το Star.

Σε πλήρη ετοιμότητα φαίνεται ότι είναι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές εικόνες που εξασφάλισε το Star, στην Κάρπαθο υπάρχει αυτή τη στιγμή φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού που περιπολεί την περιοχή. Είναι η οπισθοφυλακή της μεγάλης ναυτικής μας δύναμης που «μαρκάρει» στενά τους Τούρκους στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου.

Επίσης, ένα ελικόπτερο aegean χοκ «σηκώθηκε» στην περιοχή. Τα ελικόπτερα αυτά επιτηρούν τον θαλάσσιο χώρο και μετά τα υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά τους συστήματα ξετρυπώνουν εχθρικά υποβρύχια.
 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top