Ίσως και πριν τον Δεκέμβριο οι κυρώσεις σε Τουρκία

Πέτσας: Για πρώτη φορά ενωμένοι και αποφασισμένοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες

Το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για εμπάρκο όπλων από την Ευρώπη στην Τουρκία στόχευε στην Ισπανία και τη Γερμανία, όπως είπε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα

Την εκτίμηση ότι οι κυρώσεις στην Τουρκία πιθανόν να επιβληθούν νωρίτερα και από τον Δεκέμβριο, εάν η Άγκυρα συνεχίσει τις προκλήσεις, εξέφρασε ο Στέλιος Πέτσας.

«Κανείς δεν μπορεί να αγνοεί προκλήσεις, όπως αυτή της Αμμοχώστου ή της Ανατολικής Μεσογείου με τις με τις παράνομες τουρκικές Navtex. Εξαρτάται από τη στάση της Τουρκίας το πόσο πιο σκληρά θα μπορούσαν να κινηθούν οι Ευρωπαίοι απέναντι στην προκλητικότητά της, όχι μέχρι τον Δεκέμβριο, αλλά ίσως και νωρίτερα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ.

Ποιες χώρες στόχευε το αίτημα Μητσοτάκη στη σύνοδο ΕΕ για εμπάργκο

«Ίσως για πρώτη φορά οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι σε προκλήσεις έναντι των ευρωπαϊκών συμφερόντων και όχι απλώς έναντι δύο κρατών-μελών, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος», σημείωσε, τονίζοντας πως «πέρα από τις οικονομικές κυρώσεις υπάρχουν πλέον και κυρώσεις, όπως το εμπάργκο όπλων που έθεσε ο Πρωθυπουργός στο τραπέζι των ηγετών».

«Αυτό είναι ένα πλαίσιο ργαλείων μέσα σε μια ευρωπαϊκή φαρέτρα, που δείχνει στην άλλη πλευρά ότι δεν μπορεί να  συνεχίσει τις προκλήσεις και να αγνοεί την Ευρώπη. Το πότε θα ενεργοποιηθεί κάποιο από τα εργαλεία αυτής της φαρέτρας θα το δούμε στο μέλλον», είπε ο κ. Πέτσας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top