Συνεδριάζουν για νέα μέτρα: Στο τραπέζι η μάσκα παντού, όχι σε νέο lockdown

Γεωργιάδης: Δε θα κλείσει η εστίαση

Για τα επόμενα βήματα, όσον αφορά τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, θα συνεδριάσουν σήμερα και αύριο τα μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

«Το επόμενο μέτρο που θα πάρουμε είναι η χρήση μάσκας και έξω και μέσα αν τα πράγματα επιδεινωθούν», είπε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας, Αναστασία Κοτανίδου.

Κορωνοϊός: Τρεις νεκροί τις τελευταίες ώρες – 420 τα θύματα του ιού

Η ίδια έκανε λόγο για «μια σταθεροποίηση στην εικόνα όσον αφορά τον covid-19 στην Ελλάδα», συμπληρώνοντας πως «αυτή τη στιγμή θα μείνουμε στο σημείο που είμαστε όσον αφορά τα μέτρα και θα προσπαθήσουμε να τα ακολουθήσουμε».

Γεωργιάδης: Δε θα κλείσει η εστίαση

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Σκάι, είπε πως θα υπάρξει πολύ αναλυτική ανακοίνωση από τον Νίκο Χαρδαλιά για την Αττική, που παραμένει το επίκεντρο του κορωνοϊού, αλλά δε θα ανακοινώσει κάτι καινούργιο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε πως δεν υπάρχει θέμα γενικού lockdown στην Ελλάδα, ούτε να κλείσει η εστίαση στην Αττική.

Όπως εξήγησε, ένα τοπικό lockdown στην Αττική είναι πολύ δύσκολο να γίνει, επειδή θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην οικονομία.

«Θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν είμαστε εκεί που ήμασταν τον Μάιο. Όλοι έχουμε κουραστεί. Δεν υπάρχει ζήτημα lockdown. Δεν υπάρχει ζήτημα διάστασης με την επιτροπή των ειδικών», τόνισε.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως εάν το ζητήσουν οι επιστήμονες, θα γίνει καθολική χρήση της μάσκας.

«Αδειάζει» Άδωνι για Συμφωνία των Πρεσπών ο Πέτσας

Τέλος, αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας: «Είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τη συμφωνία και αν μας δοθεί η ευκαιρία να την αλλάξουμε χωρίς να χρεωθεί η Ελλάδα ότι παραβίασε τη συμφωνία. Όσο τηρείται από την άλλη πλευρά κατά γράμμα τόσο θα πρέπει να τηρείται και από μας. Δυστυχώς η συμφωνία είναι κακή, αλλά είναι υποχρεωτική».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top