Σταϊκούρας στο Star: Οριστική λύση στις οφειλές με τo νόμο για 2η ευκαιρία 

 Παράταση στις οφειλές λόγω κορωνοϊού και νέα επιστρεπτέα προκαταβολή 

Οριστική λύση θα δώσει στο ζήτημα των οφειλών των ιδιωτών το νέο νομοσχέδιο για τη δεύτερη ευκαιρία,  τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σήμερα το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 

Αυτός είναι ο Νόμος 2ης Ευκαιρίας για τους οφειλέτες  

Όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας «πρόκειται για ένα ολιστικό νομοσχέδιο» και «για  πρώτη φορά ερχόμαστε σε έναν Νόμο με τον οποίο αντιμετωπίζονται συνολικά οι οφειλές του πολίτη, οφειλές σε Τράπεζες, στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία». 

Ο Υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι το νέο σύστημα διευθέτησης οφειλών είναι αυτοματοποιημένο, «δηλαδή στηρίζεται σε πλατφόρμες και σε κεντρικές βάσεις δεδομένων». Μία καινοτομία είναι ότι οι πολίτες μπορούν να ειδοποιηθούν εγκαίρως από την Πολιτεία για τη συσσώρευση των οφειλών τους «πολύ πριν βρεθούν σε δυσκολότερη κατάσταση».

Ο νέος νόμος δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στους οφειλέτες σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με το παρελθόν, ενώ υπάρχουν διασφαλίσεις για τη με εκμετάλλευση του νέου πλαισίου από τους  στρατηγικούς κακοπληρωτές, ενώ λαμβάνεται ειιδική πρόνοια για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. 

Παράταση στις οφειλές λόγω κορωνοϊού και νέα επιστρεπτέα προκαταβολή 

Σημαντικές ανκοινώσεις έκανε ο κ. Σταϊκούρας και για τους πληττόμμενους στην επαγγελματική τους δραστηριότητα από τον Covid -19. Όπως ανέφερε θα δοθεί νέα παράταση στην καταβολή οφειλών, μέχρι τον Απρίλιο του 2021, ενώ έρχεται και τρίτος γύρος επιστρεπτέας προκαταβολής.   

Σταϊκούρας στο Star: Παρατείνεται η προθεσμία φορολογικών δηλώσεων! 

Δείτε στο video όσα ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.          
                  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top