Στη Βουλή οι συμφωνίες για ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο – Πότε ψηφίζονται

Πέτσας: Μεγάλη η άνοδος των κρουσμάτων κορωνοϊού στις νεαρές ηλικίες

Στη Βουλή θα εισαχθούν σήμερα οι συμφωνίες για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) με την Αίγυπτο και την Ιταλία, όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Οι συμφωνίες θα εισαχθούν πρώτα στις αρμόδιες επιτροπές, ενώ τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια, με στόχο να ψηφιστούν την Τετάρτη 26 Αυγούστου.

Μητσοτάκης στο CNN: Η Τουρκία να σταματήσει τις προβοκάτσιες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφέρθηκε στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής και είπε πως δεν μπορούν να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά, για Λευκορωσία και Τουρκία, κάτι που επεσήμανε ο πρωθυπουργός στην τηλεδιάσκεψη.

Αίγυπτος: Εγκρίθηκε από τη Βουλή η οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ελλάδα

Παράλληλα, αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, τόνισε πως «δεν παίζουμε το παιχνίδι της στρατικοποίησης, που παίζει η Τουρκία».

«Μεγάλη η άνοδος των κρουσμάτων στις νεαρές ηλικίες»

Ο κ. Πέτσας είπε πως η καλύτερη απάντηση σε όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, είναι η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας έναντι άλλων χωρών.

Όπως είπε, μόνο το 0,21% των επισκεπτών βγήκε θετικό, ενώ τόνισε ότι πλέον γίνονται 1.300 τεστ κατά μέσο όρο την ημέρα, από τα 800 που γίνονταν αρχικά.

Κορωνοϊός: Σε ισχύ από αύριο το «μοντέλο του Πόρου» σε Μύκονο και Χαλκιδική

Συνεχίζοντας, τόνισε πως είναι μεγάλη η άνοδος των κρουσμάτων στις νεαρές ηλικίες, αφού από τα 48,6 έτη, που ήταν ο μέσος όρος όσων προσβλήθηκαν τον Μάρτιο, πήγαμε στα 36,2 έτη τον Αύγουστο.

«Αυτό οδήγησε στη λήψη μέτρων, όπως αυτά της επιβολής ωραρίου στα μπαρ και τα καταστήματα εστίασης, στις περιοχές αυξημένου κινδύνου», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Σχετικά με τα σχολεία, ο κ. Πέτσας είπε πως προγραμματίζεται η επαναλειτουργία τους σε πλήρη σύνθεση, μετά την ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

«Δηλαδή με όλους τους μαθητές στην τάξη και με αυξημένα μέτρα προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και τα διαφορετικά διαλείμματα», σημείωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top