Κικίλιας: «Κακώς υπάρχει εφησυχασμός»

Τι είπε για το εμβόλιο και τα πανηγύρια

Για την εικόνα της πανδημίας κορωνοϊού στη χώρα μας μίλησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας για μια ακόμα φορά πως δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. 

«Κακώς υπάρχει εφησυχασμός. Δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές σε υπερθετικό βαθμό, όπως άλλες χώρες, που καταστράφηκαν κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά. Και αυτό ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την χώρα. Θέλω να εξηγήσω, όμως, για μια ακόμη φορά ότι αυτό συνέβη διότι πειθαρχήσαμε όλοι σε οδηγίες καλά τεκμηριωμένες, εμπιστευθήκαμε το κράτος και την  Πολιτεία και μας οδήγησε σε αυτό το πλαίσιο», είπε ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Κορωνοϊός: 26 νέα κρούσματα - 10 εισαγόμενα και οκτώ στην Αττική

Ερωτηθείς αν βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δεύτερο κύμα της Πανδημία, ο κ. Κικίλιας ξεκαθάρισε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή.  

«Εάν πάψουμε να προσέχουμε και συνεχίσουμε να χαλαρώνουμε και αυτό επεκταθεί, τότε καταλαβαίνετε ότι μπορούν να αλλάξουν όλα τα δεδομένα», σημείωσε.

Εκτίμησε επίσης πως το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα είναι έτοιμο κατά πάσα πιθανότητα στα μέσα της επόμενης χρονιάς, ενώ πρόσθεσε ότι σε περίπτωση δεύτερου κύματος πανδημίας τότε πιθανόν να υπάρξουν μέτρα για τον περιορισμό των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. 

ΠΟΥ - κορωνοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη

«Θα μελετήσουμε πώς θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες. Αν πρέπει λοιπόν οι άνω των 65, να στέλνουν sms ή να συμπληρώνουν κάποιο έγγραφο ναι, θα το κάνουμε. Αν πρέπει να δώσουμε άδεια σε αυτούς οι οποίοι έχουν υποκείμενα νοσήματα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, θα το κάνουμε. Θα προστατεύσουμε αυτούς που κινδυνεύουν», τόνισε.

Τέλος αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά και τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί. 

Θλίψη στο Βέλγιο: Πέθανε τρίχρονο κοριτσάκι από κορωνοϊό

«Η Αγία Σοφία είναι η εμβληματικότερη εκκλησία της Ορθοδοξίας και ταυτόχρονα ένα παγκόσμιο μνημείο. Πάνω απ’ όλα όμως για εμάς είναι ένα εθνικό σύμβολο. Γι’ αυτό μας στεναχωρεί, μας πονάει αυτό το οποίο έχει συμβεί», είπε και συνέχισε: 

«Ακούω με πολύ μεγάλη προσοχή τους εκάστοτε υπερασπιστές και αυτούς οι οποίοι στηρίζουν την προσπάθειά μας να περιχαρακώσουμε τα εθνικά μας δίκαια, είτε είναι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, είτε είναι οι Αμερικάνοι σύμμαχοί μας, είτε είναι το Ισραήλ. Θα ήθελα όμως να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ότι είμαστε αποφασισμένοι. Η ισχύς μας είναι αποτρεπτική, αλλά όποιος δοκιμάσει θα υποστεί τεράστιο κόστος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top