Αποφασίζεται σήμερα ή αύριο το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών

Δύσκολο να ανοίξει η εστίαση πριν από την 1η Ιουνίου

Σήμερα ή το αργότερο αύριο ο πρωθυπουργός θα λάβει τις αποφάσεις του για το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών, με το πρώτο κύμα καύσωνα να έχει ήδη εισβάλει στη χώρα. 

Έτσι θα είναι οι οργανωμένες παραλίες φέτος - Άλλαξε η παραλία της Γλυφάδας

Αυτό αποκάλυψε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ν. Παπαθανάσης, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός δέχεται τις εισηγήσεις για το ζήτημα αυτό. 

«Ο πρωθυπουργός δέχεται τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων για το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών και πολύ σύντομα, σήμερα ή αύριο θα κάνει τις ανακοινώσεις του», είπε ο κ. Παπαθανάσης. 

Εν όψει των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται για το Σαββατοκύριακο, αυτό που προβληματίζει πολύ τους επιστήμονες είναι να ελεγχθεί ή και να αποτραπεί ο συγχρωτισμός στις ελεύθερες παραλίες. 

Σκέψεις να ανοίξουν νωρίτερα οργανωμένες παραλίες και εστίαση

Οι εικόνες του περασμένου Σαββατοκύριακου, με αρκετούς λουόμενους να μην τηρούν τις αποστάσεις στις παραλίες προκάλεσαν ανησυχία και επανέφεραν πιο επιτακτικά το ζήτημα του ανοίγματος των οργανωμένων παραλιών.

Αποφασισμένοι να κερδίσουν τον τουρισμό - Έτσι θα λειτουργούν τα ξενοδoχεία

Χθες ο κ. Τσιόδρας επικαλέστηκε στοιχεία μελετών που δείχνουν ότι υπάρχει πιθανότητα, μικρότερη βέβαια σε σχέση με τους κλειστούς χώρους, αλλά υπαρκτή, να κολλήσει κάποιος κορωνοϊό, όχι από τη θάλασσα ή την άμμο, αλλά από τη μη τήρηση των αποστάσεων μέσα στη θάλασσα ή στην παραλία. 

Σύψας: «Με κανόνες φέτος τα μπάνια του λαού λόγω κορωνοϊού»

Τι θα γίνει με την εστίαση

Όσον αφορά στην επαναλειτουργία του χώρου της εστίασης και αν αυτή θα γίνει νωρίτερα, ο κ. Παπαθανάσης δεν ήταν και τόσο αισιόδοξος. 

Άρση μέτρων: Ρύθμιση για τη διεύρυνση του χώρου καταστημάτων εστίασης

«Δεν βλέπω προς το παρόν το άνοιγμα της εστίασης να γίνει νωρίτερα από την 1η Ιουνίου. Τα επιδημιολογικά στοιχεία από τις δύο πρώτες εβδομάδες άρσης των μέτρων θα τα έχουν οι επιστήμονες στα χέρια τους στις 22 – 23 Μαΐου. Ταυτόχρονα τη Δευτέρα, 18 Μαΐου θα επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση στην ηπειρωτική Ελλάδα και στην Κρήτη, οπότε και αυτά τα στοιχεία, το αποτύπωμα της απελευθέρωσης των μετακινήσεων θα είναι διαθέσιμα στα τέλη του μήνα. Επομένως θεωρώ απίθανο να έχουμε έναρξη της εστίασης νωρίτερα από την 1η Ιουνίου», είπε ο κ. Παπαθανάσης. 

Φρένο (;) στο άνοιγμα καφέ-μπαρ πριν την 1η Ιουνίου μετά τα υπαίθρια πάρτι

Όσον αφορά στην κίνηση στην αγορά μετά το άνοιγμα των καταστημάτων, ο υφυπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως ήταν ικανοποιητική, διευκρινίζοντας ωστόσο πως είναι ακόμα πολύ νωρίς για να υπάρξει ολοκληρωμένη εικόνα και η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι ένας αγώνας δρόμου.