Πέτσας: Έτσι θα ξεκινήσει η άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό       

«Oι μεταφορές στην ΕΕ κριτήριο για τον τουρισμό» δήλωσε στο Star    

Στο εγγύς μέλλον θα ξεκινήσει η άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό τόνισε στη Μάρα Ζαχαρέα ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, αν και παρέπεμψε στον πρωθυπουργό για τις επακριβείς ανακοινώσεις.   

Κορωνοϊός: «Ξεκλειδώνουν» μικρά καταστήματα και κομμωτήρια στις 4 Μαΐου 

«Ο πρωθυπουργός παρουσίασε όλους τους άξονες, τα καταστήματα που είναι μικρά θα έχουν τον πρώτο λόγο» τόνισε ο κ. Πέτσας, ο οποίος όσον αφορά τα σχολεία ανέφερε ότι «θα καταβληθεί  προσπάθεια να ανοίξουν, αλλά  το τι ακριβώς θα γίνει θα το πουν οι ειδικοί».

Αποκάλυψη Star: Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι είχε «πολύ μεγάλη επιτυχία Ο  περιορισμός των μετακινήσεων τις προηγούμενες ημέρες», αλλά παραδέχθηκε ότι σήμερα υπήρξε αύξηση τις κυκλοφορίας.  «Ίσως αυτό να οδήγησε σε αύξηση σήμερα» τόνισε, ενώ απηύθυνε έκκληση στΟυς πολίτες «να υπάρξει σεβασμός των μέτρων μέχρι τις 26 Απριλίου πρώτα και μετά να δούμε αν μπορεί να υπάρξει σταδιακή χαλάρωση».  

Πέτσας στο Star: Καραντίνα όπου χρειαστεί

Σχετικά με τον τουρισμό, ο κ. Πέτσας συνέδεσε την έκβαση της σεζόν με τι θα γίνει σε επίπεδο ΕΕ με τις μεταφορές. «Για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε ομαλοποίηση της τουριστικής δραστηριότητας, θα πρέπει να υπάρξει ένα συνεκτικό σχέδιο της ΕΕ για τις μεταφορές, που είναι κρίσιμος τομέας. Δεν μπορείς να πεις σε κάποιον να ανοίξει την επιχείρησή του και τελικά να μείνει χωρίς επισκέπτες… Το σχέδιο θα αρχίζει να ξεδιπλώνεται από τις αρχές καλοκαιριού. Η τουριστική περίοδος θα έχει μεγάλη πτώση,  αλλά δεν είναι χαμένη» υπογράμμισε.    

 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top