Μητσοτάκης: Να βάλουμε όλοι πλάτη στην προστασία από τον κορωνοϊό

Εκτίμηση της κατάστασης σε κάθε Περιφέρεια σε σύσκεψη

Μητσοτάκης σύσκεψη για τον κορωνοϊό

«Να βάλουμε όλοι πλάτη ώστε να περάσουμε αυτή την κρίση όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα» ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σύσκεψη με τους Περιφερειάρχες με αντικείμενο τον συντονισμό κεντρικής διοίκησης και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος του κορωνοϊού

Στην ίδια σύσκεψη αποφασίσθηκε η ματαίωση των μαθητικών και στρατιωτικών παρελάσεων της 25ης Μαρτίου.   

Κορωνοϊός: Ματαιώνονται οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις

«Στη διάρκεια κρίσεων ακούγαμε παντού "που είναι το κράτος"! Τώρα δεν το έχουμε ακούσει και πρέπει να κάνει ο καθένας ότι μπορεί για να μην το ακούσουμε. Το κράτος είμαστε όλοι εμείς και πρέπει να κάνουμε ο καθένας αυτό που του αναλογεί. Να βάλουμε όλοι πλάτη ώστε να περάσουμε αυτή την κρίση όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα», τόνισε ο Πρωθυπουργός και ζήτησε να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες που δίνονται από τον ΕΟΔΥ και να υπάρχει πλήρης συντονισμός με τα αρμόδια υπουργεία. 

Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο για τη γυναίκα που νόσησε πρώτη

Επίσης τονίστηκε ότι οι όποιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλαμβάνονται πάντα σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους. Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση της κατάστασης σε κάθε περιφέρεια και αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου αλλά προς τιμήν της εθνικής επετείου να κατατεθούν στεφάνια από ολιγομελείς αντιπροσωπείες των τοπικών αρχών. 

Κορωνοϊός:«Η Ελλάδα θα έχει πρόβλημα σε περίπτωση έξαρσης και στην Τουρκία»

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού 'Εργου Άκης Σκέρτσος, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top