Πρώτη φορά ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης στο Μαξίμου

Μητσοτάκης: «Σεβόμαστε το περιβάλλον στην πράξη»

Μέγαρο Μαξίμου

Σε εφαρμογή μπαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου για πρώτη φορά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης συσκευασιών, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο twitter. 

«Σεβόμαστε το περιβάλλον στην πράξη! Για πρώτη φορά εφαρμόζουμε στο Μέγαρο Μαξίμου ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης συσκευασιών» αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος επισημαίνει επίσης ότι «με το νέο σύστημα γίνεται ανακύκλωση πολύ περισσότερων υλικών και τα οφέλη πηγαίνουν σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η Κυβέρνηση από τις 6 Αυγούστου καθιέρωσε στο Μέγαρο Μαξίμου το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση».

«Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα ανταποδοτικής ανακύκλωσης, με τη Νέα Δημοκρατία να είναι ο πρώτος πολιτικός φορέας που είχε εκπληρώσει την σχετική νομική υποχρέωση από τα κεντρικά της γραφεία στην Πειραιώς» αναφέρουν οι ίδιες πηγές. 

Η υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιείται από τον Εθνικό Φορέα της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» που αποτελεί τον «Τεχνικό Σύμβουλο» για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση όλων των προγραμμάτων.

Για πρώτη φορά,  στο Μέγαρο Μαξίμου θα υπάρχει η δυνατότητα συλλογής επιμέρους υλικών συσκευασίας (χαρτί, πλαστικό - μέταλλο, γυαλί). «Με σημεία ανακύκλωσης σε κάθε γωνιά του κτιρίου, οι εργαζόμενοι του Μεγάρου μπορούν να όλοι να κάνουν μία τόσο απλή κίνηση αλλά για έναν τόσο μεγάλο σκοπό!» υπογραμμίζουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές.  

Όσον αφορά το τι εννοούν ανταποδοτική ανακύκλωση και για ποιους λόγους είναι σημαντική, διευκρινίζουν: 

«Η Ανταποδοτική Ανακύκλωση προσφέρει το σημαντικό ανταποδοτικό αντίτιμο που ανέρχεται σε 3 λεπτά για κάθε μία συλλεγόμενη πλαστική, μεταλλική ή γυάλινη συσκευασία προς τη συνεργαζόμενη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.)«Νέοι Ορίζοντες», η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της κοινωνικής και επαγγελματικής επανένταξης των αποφυλακισμένων και αναλαμβάνει την καθημερινή συλλογή, μεταφορά και ανακύκλωση των υλικών».

Μέρος του αντιτίμου το οποίο θα εξασφαλίζεται από την συλλογική προσπάθεια των ανθρώπων που εργάζονται στο Μέγαρο, θα δίνεται στην Ένωση « Μαζί για το Παιδί» για τη στήριξη παιδιών και οικογενειών σε ολόκληρη τη χώρα. Πρόκειται για μία Ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων που εργάζονται για την ευημερία 30.000 και πλέον παιδιών κάθε χρόνο. εκ των οποίων για τα 10.000 σε συστηματική βάση. Το 2016 τιμήθηκε με το αργυρό μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική της προσφορά σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν προβλήματα φτώχειας, αναπηρίας, κακοποίησης και αρρώστιας.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top